ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ισραήλ: Ο Ερντογάν σχεδιάζει νέα τάξη στον κόσμο


Όπου η Τουρκία θα αποτελεί το ανατέλλον αστέρι!

Ο δημοσιογράφος Zvi Bar’el αναφέρεται στην ιστοσελίδα Haaretz στις ανακοινώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις κινήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στις προσπάθειες της Ελλάδας να πιέσει τους συμμάχους για την εφαρμογή κυρώσεων που θα τις περιορίσουν.

Κάνει αναφορά στην στάση της Ε.Ε. και στην απόφαση να συζητηθούν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας τον Δεκέμβριο, καθώς και στις καλές σχέσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Ερντογάν και του Τούρκου προέδρου με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τίτλος του κειμένου: «Ο Erdogan σχεδιάζει μια νέα τάξη στο κόσμο όπου η Τουρκία θα αποτελεί το ανατέλλον αστέρι». Υπότιτλος: «Οι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες αντιπαραθέσεις του Erdogan με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ αποτελούν μόνο μέρος της νέας του στρατηγικής: Η Τουρκία θα βρίσκεται παντού και κανείς δεν θα μπορεί να την σταματήσει»

Προσθέτει ότι η ανυπομονησία για τις εκλογές των ΗΠΑ είναι παραπλανητική για όποιους πιστεύουν ότι η εκλογή του Τζο Μπάιντεν δύναται να επιφέρει μια θεμελιώδη αλλαγή στην αμερικανική πολιτική απέναντι στην Τουρκία, η οποία θα δώσει στις ευρωπαϊκές χώρες το πάνω χέρι να ασκήσουν πολιτική πίεση στον Erdogan.

Η απειλή των προσφύγων, που φοβάται η Ευρώπη, θα συνεχίσει να υφίσταται ανεξάρτητα από το ποιος κατοικεί στον Λευκό Οίκο και η ελληνοτουρκική σύγκρουση θα πρέπει να επιλυθεί από την ίδια την ΕΕ, αντί να αφήσει την Ουάσιγκτον να θέσει τους κανόνες του παιχνιδιού στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε ένα ξεκάθαρο και σαφές μήνυμα σε όσους περιμένουν στη διεθνή πολιτική κάτι που θα λυγίσει τη βούληση του Erdogan:
“Όλες οι μέθοδοι, συμπεριλαμβανομένων τρομοκρατικών επιθέσεων, απόπειρες πραξικοπήματος, οικονομικές παγίδες, προσπάθειες απομόνωσης, είχαν ως στόχο να κρατήσουν την Τουρκία μακριά από τους στόχους της. Μπορέσαμε να αποτρέψουμε όλες αυτές τις επιθέσεις και συνωμοσίες. Οι περισσότερες διεθνείς οργανώσεις και οι χώρες, που ισχυρίζονται ότι κρατάνε την σημαία της Δημοκρατίας, έχουν αποκαλύψει τα αληθινά τους πρόσωπα προς την Τουρκία”, δήλωσε.
“Η Τουρκία γίνεται όλο και μεγαλύτερη και ισχυρότερη και τα πεδία των συμφερόντων της, τα θέματα στα οποία εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα, αυξάνονται φυσικά μαζί με αυτήν”, πρόσθεσε.

Είτε πρόκειται για τη σύγκρουση Ισραηλινών-Παλαιστινίων, τον πόλεμο στη Λιβύη, τον πόλεμο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τη γεώτρηση πετρελαίου στη Μεσόγειο, τους Κούρδους στη Συρία ή την αμυντική συμμαχία με το Κατάρ, ο Erdogan υπόσχεται ότι η Τουρκία θα βρίσκεται παντού και κανείς δεν θα μπορέσει να τη σταματήσει.

Εάν, στην αρχή της καριέρας του ως πρωθυπουργός της Τουρκίας, αγόρασε την πολιτική του δύναμη χάρη στην απότομη οικονομική επιτυχία στην οποία οδήγησε τη χώρα, τα τελευταία χρόνια, παρά την κλιμάκωση της οικονομικής κρίσης στην οποία βρίσκεται, ο Erdogan έχει οικοδομήσει την Τουρκία ως περιφερειακή και πολιτική δύναμη που δεν θα πρέπει να αγνοείται, πόσο μάλλον να υποτιμάται, έτοιμη να αντιμετωπίσει την Ευρώπη, τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από χώρα που φιλοδοξούσε να βρει μια ζεστή γωνιά στην αραβική Μέση Ανατολή, έχει η Τουρκία έχει γίνει χώρα σύγκρουσης, που θεωρείται από πολλές αραβικές χώρες ως εχθρικό κράτος. Αυτόν τον μήνα, η Σαουδική Αραβία κινητοποιήθηκε για να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία μετά τις δηλώσεις του Erdogan όσον αφορά στην ιστορία δολοφονίας του Τζαμάλ Χασουκάτζι.

HellasJournal

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια