ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ετοιμάζεται για νομικά μέτρα κατά της Βρετανίας η ΕΕ!Η Βρετανία έχει με σαφήνεια εκθέσει τους λόγους για την μεταβολή των ρυθμίσεων της συμφωνίας του Brexit ως προς το ευαίσθητο θέμα των ιρλανδικών συνόρων μέσω του Internal Market Bill (νομοσχέδιο για την εσωτερική αγορά), δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Λονδίνο μετά την ανακοίνωση από την πρόεδρο της Κομισιόν της εκκίνησης διαδικασίας επί παραβάσει κατά της βρετανικής κυβέρνησης, μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα νομικό δίχτυ προστασίας της ακεραιότητας της εσωτερικής αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου, να διασφαλίσουμε ότι οι υπουργοί θα εξακολουθήσουν να έχουν την δυνατότητα να τηρούν τις υποχρεώσεις τους προς την Βόρεια Ιρλανδία για την προστασία των κεκτημένων της ειρηνευτικής διαδικασίας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Αγριεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Βρετανία και προβαίνει στο πρώτο μέτρο που ανοίγει τον δρόμο για σοβαρή νομική εμπλοκή… Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, η ΕΕ ανακοίνωσε ότι θα λάβει νομικά μέτρα εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου, για την διατυπωμένη πρόθεση του Λονδίνου να παραβιάσει τους όρους της συμφωνίας των δυο πλευρών που συνομολογήθηκε το 2019 και αφορούσε την αποχώρηση των Βρετανών από την Ένωση.

Για τον λόγο αυτό, η επικεφαλής της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε ότι αποστέλλεται στους Βρετανούς επίσημη προειδοποίηση, το πρώτο βήμα που οδηγεί στη νομική διαδικασία. Το “ωραίο” στην υπόθεση αυτή, είναι ότι η κυβέρνηση Τζόνσον δήλωσε πως γνωρίζει ότι η μονομερής “πολύ συγκεκριμένη και περιορισμένη καταπάτηση” των όρων της συμφωνίας συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου! Η Βρετανία έχει πλέον έναν μήνα στη διάθεσή της για να απαντήσει… Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια