ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πιθανό το θερμό επεισόδιο μέχρι τις αμερικανικές εκλογές


Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, «ακόμη και αυτό ενός πολεμικού επεισοδίου μέχρι τις αμερικανικές εκλογές δήλωσε ο αρχισυντάκτης της Ahval News Γιαβούζ Μπαϊντάρ, εξηγώντας πως η μόνη δύναμη που μπορεί να επιβληθεί στον Ερντογάν είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Τούρκος αναλυτής σχολίασε πως οι ενδεχόμενες ευρωπαϊκές κυρώσεις δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα τον Ταγίπ Ερντογάν.

Απαντώντας στο αν αναμένεται μεγαλύτερη κλιμάκωση από την πλευρά του Ερντογάν, ο κ. Μπαϊντάρ σχολίασε ότι «τα πάντα είναι ανοιχτά. Θεωρώ ότι όλες οι επιλογές είναι επάνω στο τραπέζι, διότι όσο μεγαλώνει η κρίση στο εσωτερικό της Τουρκίας οδηγεί το σύστημα εξουσίας της και της ιδεολογίας της αυτής καθεαυτής προς τα εκεί».

Πρόσθεσε πως ο Ερντογάν αντιλαμβάνεται πως από την στιγμή που ξεκίνησε η κρίση στο Αιγαίο και στην ΝΑ Μεσόγειο, «τα ποσοστά δημοφιλίας του ανέβηκαν από το 48% περίπου στο 52-53%. Οπότε βλέπει αποτελέσματα από αυτή την τακτική κι αν αυτή είναι η πραγματικότητα θα πρέπει να συνεχίσει σε αυτό το δρόμο, παίζοντάς τα "όλα για όλα"»

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει «κάθε είδους σύγκρουση, μικρή, μεσαία ή μεγάλη», πρόσθεσε ο αρχισυντάκτης της Ahval News.

O κ. Μπαϊντάρ εξέφρασε την άποψη ότι η περίοδος μέχρι τις αμερικανικές εκλογές στις 3 Νοεμβρίου και μέχρι την ορκωμοσία του Ιανουαρίου θα είναι πάρα πολύ ευαίσθητη. «Νομίζω πως ο μόνος μηχανισμός ή δύναμη που υπάρχει και θα μπορούσε να αποκλιμακώσει την κρίση είναι ακόμη οι ΗΠΑ. Υπάρχει ένα μεγάλο στρατιωτικό πλοίο αγκυροβολημένο στη Σούδα, το οποίο είναι κι ένας λόγος για αυτή την σπασμωδική εξωτερική πολιτική της Τουρκίας απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ανέφερε πως η δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τις προηγούμενες μέρες που έκανε λόγο για προσχεδιασμένη πρόκληση από πλευράς Άγκυρας με τη νέα έξοδο του Oruc Reis, «λέει πολλά για μια ενδεχόμενη παρέμβαση σε μια ενδεχόμενη κλιμάκωση».

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να προκαλεί την Ελλάδα στις θαλάσσιες ζώνες και η ΕΕ θα προσπαθεί να αποφύγει τις κυρώσεις για όσο διάστημα αυτό είναι εφικτό», ανέφερε ακόμα ο Τούρκος αναλυτής.

«Το παιχνίδι αφορά το να κερδίσεις χρόνο μέχρι τις 3 Νοεμβρίου και τις Αμερικανικές εκλογές. Αν αλλάξουν τα πράγματα, τότε θα αλλάξει και το διακύβευμα», πρόσθεσε, τονίζοντας πως αυτό θα είναι μεγάλη ανακούφιση για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του τούρκου αναλυτή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια