ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αν ο Χίτλερ γινόταν αποδεκτός σαν καλλιτέχνης, θα είχε γλιτώσει ο ανθρωπότητα από τα τόσα δεινά που της έκανε...Αλλέως: Κάντε ό,τι ευγενές σας ευχαριστεί και μην το εγκαταλείπετε.Μια καλή διαφυγή από αρνητική στάση μας και τρόπος θεραπείας σκέψης και ψυχής από την μικροπρέπεια της πεζής και πολλές φορές βασανιστικής καθημερινότητας, είναι το διάβασμα.

Το διάβασμα ταξιδεύει, το διάβασμα θεραπεύει, το διάβασμα βιβλίων, είτε λογοτεχνικών, είτε ταξιδιωτικών, είτε εκλαϊκευμένων επιστημονικών.

Δεν είμαι σίγουρος αν το διάβασμα πολιτικών ειδήσεων και σχολιασμών μπορεί να είναι το ίδιο ευεργετικό ή το αντίθετο.

Μάλλον το διάβασμα πολιτικών ειδήσεων και σχολιασμών, προϋποθέτει κάποιο υπόβαθρο πνευματικής καλλιέργειας για ανοχή στην αντίθετη άποψη και ανοιχτό πνεύμα για την παραδοχή του ενδεχόμενου λάθους μας, έτσι ώστε να φτάσουμε ακόμα και στην παραδοχή της άλλης άποψης.

Αλλά τέτοιου είδους διάβασμα δεν είναι σίγουρο ότι για ένα χρονικό διάστημα θα επενεργήσει ψυχοθεραπευτικά.

Επίσης, αν γενικά το διάβασμα μπορεί να λειτουργήσει ψυχοθεραπευτικά, πιστεύω ότι έχει να κάνει και με το πόσο δυνατή συναισθηματική ταραχή έχει κάποιος δεχτεί σε μια στιγμή ή στιγμές, της πολλές φορές βάρβαρης καθημερινότητας.

Μάλλον η μουσική, το άκουσμα της μουσικής που αρέσει, μπορεί να επενεργήσει πιο δραστικά και πιο άμεσα από ό,τι μπορεί να κάνει το διάβασμα.

Πολύ περισσότερο η ενεργή ενασχόληση με την μουσική φτάνει να βοηθήσει κάποιον να κρατηθεί μακριά από καταστάσεις επιθετικής τρέλας.

Εξαιρετικά δύσκολο να φανταστώ μουσικό να είναι επιθετικός και ζημιογόνος στην κοινωνία.

Πιστεύω ότι αντιθέτως οι μουσικοί, βοηθάν επίσης και κάποιους άλλους ανθρώπους να μην προβούν σε αρνητικές για την κοινωνία πράξεις, αλλά και από το να χρησιμοποιήσουν κακό λόγο. Αυτό γίνεται όχι σαν να είναι ο σκοπός των μουσικών.

Η οποιαδήποτε δημιουργία βοηθάει στην πνευματική - ψυχική ηρεμία. Ακόμα και αυτή που ευχαριστεί μόνο τον δημιουργό, πολύ περισσότερο αυτές που δίνουν ευχαρίστηση και σε άλλους.

Δεν είναι τυχαία η απάντηση που δίνουν κάποιοι δημιουργοί οποιοωνδήποτε έργων στην ερώτηση, τι θα κάνατε αν δεν ήσασταν αυτό που είστε; Η απάντηση που ακούγεται σχετικά συχνά είναι, μπορεί να ήμουν ακόμα και εγκληματίας.

Ο Έρως, είναι ίσως η πανάκεια εναντίον κάθε κακού.

Θυμηθείτε τις περιόδους που ήσασταν ερωτευμένοι, όχι μόνο πετούσατε στα σύννεφα, αλλά αγαπούσατε και ό,τι υπάρχει γύρω σας, ανθρώπους, ζώα κλπ.

Μπορούμε να είμαστε κάθε μέρα ερωτευμένοι; Τότε μπορούμε να έχουμε έναν υπέροχο κόσμο.

Ας ερωτευόμαστε κάθε μέρα για το καλό όλων.

Δεν είναι τυχαίο που υπήρχε-υπάρχει και η θεά του έρωτα με τον χαριτωμένο ζαβολιάρη τοξοβόλο.

Επίλογος:

Ο Χίτλερ ήθελε να γίνει ζωγράφος, αλλά απορρίφτηκε από την ακαδημία καλών τεχνών της Βιέννης.

Στην Βιέννη υπάρχει η ισχυρή πεποίθηση ότι αν ο Χίτλερ είχε περάσει στην ακαδημία καλών τεχνών και γινόταν αποδεκτός σαν καλλιτέχνης ζωγράφος, η ανθρωπότητα θα είχε γλιτώσει από τα τερατώδη μαζικά εγκλήματα εναντίον της. 
Στην ακαδημία καλών τεχνών της Βιέννης πήγε να γίνει ζωγράφος ο Χίτλερ όπου και απορρίφτηκε!
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια