ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μεταναστευτικό: Μια διεθνής εγκληματική οργάνωσηΠέρασαν οι εποχές που οι παρανόμως εισερχόμενοι αναγνωρίζονταν από την κυβέρνηση ΠΡΑΤΤΩ-Καμμένου/Αποστολάκη ως ελλειμματικοί σε βιταμίνη D που έπρεπε να αναπληρώσουν με ηλιοθεραπεία εντός της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Τα λεφτά δεν μάθαμε (ακόμα) ποιοί τα πήραν. Η διαδικασία “follow the money” μέσω των ΜΚΟ δεν είχε πολλά αποτελέσματα, γι αυτό, εκτός των βίντεο μέσα από ελικόπτερα και on-the-spot κατά τη διάρκεια των συναλλαγών, έπρεπε να βρεθούν πρόσθετες αποδείξεις. Ο λόγος είναι απλός: η συνηθισμένη πρακτική τέτοιων οργανώσεων είναι να... αυτοκτονούν όσοι αποτελούν τους μπροστινούς μεταφορείς, κρατώντας ένα κομματάκι της πίτας.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνέχισε την πολιτική του «Με πρόσχημα το ατύχημα στο Τσέρνομπιλ, η ΕΣΣΔ δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.» Θανάση Κρατερού.

Μέχρι τον χειμώνα του 2019. Τότε η κυβέρνηση άλλαξε άρδην τη στάση της. Δεν είναι και λίγο να αναγνωρίζεται ως διεθνή εγκληματική οργάνωση ο μηχανισμός του μεταναστευτικού, ούτε και το απίστευτα σκληρό «Ελληνικό Σχέδιο για τη Μετανάστευση» που κατέθεσε στην ΕΕ, με βάση το οποίο η Interpol θα έβρισκε μέσα στην Τουρκία τα δίκτυα. Πρωτοφανή, ανήκουστα πράγματα, που πέρασαν στα ψιλά.

Κανένας δεν τόλμησε να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι ήταν δικό της αυτό το σχέδιο. Δεν ήταν. Δεν θα μπορούσε να είναι. Απλά το υιοθέτησε και καλώς έπραξε.

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τα αποτελέσματα των ερευνών εντός της Τουρκίας, δηλαδή από τη εφαρμογή του προαναφερθέντος σχεδίου, όπως εμφανίστηκαν σε πρωτοσέλιδα Κυριακάτικων εφημερίδων, μαρτυρούν και μια άλλη πτυχή της οργάνωσης: την κατασκοπεία.

Σήμερα θα σας αποκαλύψω και το επόμενο -και τελικό- στάδιο της επιχείρησης. Δεν το γνωρίζω από «πηγές» εντός υπουργείων και υπηρεσιών αλλά από το έγγραφο που έκανε την κυβέρνηση να αλλάξει στάση. Το έγγραφο αυτούσιο και ο αριθμός πρωτοκόλλου είναι στα χέρια μου.

Η διεθνής εγκληματική οργάνωση του μεταναστευτικού δεν λειτουργεί αποκλειστικά ως κατάσκοπος της Τουρκίας, της Γερμανίας ή κάποιας άλλη χώρας μεμονωμένα. Αποτελεί διεθνή τρομοκρατική οργάνωση, το νομικό πλαίσιο αντιμετώπισης της οποίας είναι εξαιρετικά πιο ευέλικτο και δυνατό.

Δικαιολογίες λοιπόν δεν υπάρχουν πλέον. Οι υπηρεσίες της Ελληνικής Δημοκρατίας έκαναν εξαιρετικά τη δουλειά τους και βρισκόμαστε μπροστά σε αποκαλύψεις διεθνών διαστάσεων κατακλυσμιαίας κλίμακας.

Ελπίζουμε να μην υπάρξει προσπάθεια «κουκουλώματος» γιατί αφενός θα αποτύχει και αφετέρου θα πάρει μαζί του και όσους τυχόν το επιχειρήσουν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια