ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Οι Καναδοί διέταξαν έρευνα για την Τουρκία


Ο Καναδάς θα ερευνήσει τον στρατιωτικό εξοπλισμό που εξάγεται στην Τουρκία!

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντώ ανακοίνωσε πως θα δώσει εντολή για να διεξαχθεί έρευνα, σχετικά με τους ισχυρισμούς πώς ο στρατιωτικός εξοπλισμός που εξάγεται προς την Τουρκία, χρησιμοποιείται στην σύγκρουση μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Στην επικαιρότητα του Καναδά τέθηκε ο ισχυρισμός της ΜΚΟ Project Ploughshares, πώς υποστήριξε πως στο βίντεο που δημοσίευσε η πολεμική αεροπορία του Αζερμπαϊτζάν, πού βρίσκεται σε πόλεμο με την Αρμενία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, διακρίνεται πώς χρησιμοποιούνται συστήματα κατόπτευσης και στοχοποίησης που παράγονται από την καναδική εταιρεία L3Harris Τechnologies.

Μετά από δημοσίευμα της καναδικής εφημερίδας Globe and Mail, πως η εταιρεία αυτή στις αρχές του έτους συμφώνησε με την εταιρεία στην οποία βρίσκεται επικεφαλής ο Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, να εξάγει συστήματα κατόπτευσης και στοχοποίησης, ο πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τριντώ κινητοποιήθηκε. Σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε ανέφερε πως έδωσε εντολή να διερευνηθεί αν στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ που διεξάγονται οι συγκρούσεις μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, χρησιμοποιούνται ή όχι, στρατιωτικές τεχνολογίες του Καναδά.

Ο Τριντώ ανέφερε πώς ο υπουργός Εξωτερικών Φρανσουά Φίλιπ Σαμπανιε, διεξάγει έρευνα για να δει τι συμβαίνει.

Απίστευτο και όμως αληθινό!!! Ο Καναδάς ομολογεί ότι δεν γνωρίζει τι όπλα εξάγει στην Τουρκία!!! Να υποθέσουμε, τουλάχιστον, πως η Καναδική κυβέρνηση γνωρίζει πόσα εισπράττει ο Καναδάς από την Τουρκία γι αυτές τις εξαγωγές όπλων...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια