ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Το εμβόλιο της Οξφόρδης δείχνει να προσφέρει ισχυρή ανοσία στους ηλικιωμένους

Εργαστήριο όπου αναπτύσσεται το εμβόλιο της Οξφόρδης – AstraZeneca. EPA/Juan Ignacio Roncoroni

Ισχυρή ανοσία στους ηλικιωμένους, την πλέον ευάλωτη ομάδα στον κορωναϊό παρέχει το εμβόλιο που έχει αναπτύξει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraΖeneca, σύμφωνα με όσα έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα των σχετικών τεστ.

Την αποκλειστική είδηση δημοσιεύει ρεπορτάζ των Financial Times που το πρωί της Δευτέρας είναι το πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση της έγκυρης βρετανικής εφημερίδας.

Αυτό που ανακαλύφθηκε είναι ότι το εμβόλιο ενεργοποιεί προστατευτικά αντισώματα και T – λεμφοκύτταρα στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, επικαλούμενες δύο πηγές με γνώση επί του θέματος.

Τα ευρήματα θεωρούνται ενθαρρυντικά για τους επιστήμονες που αναζητούν αποδείξεις ότι το εμβόλιο θα σώσει τους ηλικιωμένους από σοβαρή ασθένεια ή θάνατο λόγω του ιού.

Τα ευρήματα απηχούν ανάλογα δεδομένα που είχαν δημοσιοποιηθεί τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα οποία το εμβόλιο παράγει «ισχυρή ανοσολογική απάντηση» σε υγιείς ηλικιακές ομάδες μεταξύ 18 και 55 ετών, σύμφωνα με όσα σημειώνει η εφημερίδα επικαλούμενη ανθρώπους με γνώση των αιματολογικών αποτελεσμάτων ανοσογονικότητας, όπως αποκαλούνται.

Ωστόσο οι FT επισημαίνουν ότι τα ασφαλή τεστ ανοσογονικότητας δεν εγγυώνται ότι το εμβόλιο θα αποδειχθεί τελικά ασφαλές και αποτελεσματικό για τους ηλικιωμένους.

Λεπτομέρειες των ευρημάτων αναμένεται να δημοσιευθούν σύντομα σε επιστημονική επιθεώρηση.

Με πληροφορίες από Financial Times: Τίτλος πρωτότυπου άρθρου: Oxford Covid vaccine trials offer hope for the elderly

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια