ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αρμένιοι σε Ρώσους: Αφού δεν μας στηρίζετε, θα κλείσουμε την βάση σας!


Μόνο να υποκλιθούμε μπορούμε στον λαό της Αρμενίας, που καθημερινά δίνει μαθήματα αξιοπρέπειας κυρίως στην Ελλάδα που επιμένει να παριστάνει τον πρόθυμο και δεδομένο σύμμαχο, την ώρα που παραβιάζεται η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου!

Μετά την άρνηση της Μόσχας λοιπόν να προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στην Αρμενία στο πλαίσιο της στρατιωτικής συμφωνίας του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΣΑ -ОДКБ-), υπάρχουν αναφορές ότι Αρμενία σκοπεύει να στερήσει από τη Ρωσία το δικαίωμα χρήσης της στρατιωτικής αεροπορικής βάσης Γκιουμρί!

Δηλαδή η Αρμενία δείχνει ότι δεν φοβάται και απαιτεί με όλες τις τις δυνάμεις την υπεράσπιση των δικαίων της, ακόμα και αν αυτό την οδηγήσει σε απομόνωση. Και όμως, μας δίνει ένα τεράστιο μάθημα εθνικής υπερηφάνειας. Ειδικά σε εμάς τους Έλληνες, που μόλις πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός μας υποδέχθηκε τον Αμερικανό υπουργό εξωτερικών στην αμερικανική βάση, την ώρα που η Τουρκία σαρώνει το Αιγαίο και εισβάλλει εκ νέου στην Κύπρο!

Η απειλή αυτή της Αρμενίας προς την Ρωσία, θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στη Μόσχα εάν υλοποιηθεί. Καθώς η συγκεκριμένη στρατιωτική βάση είναι η μεγαλύτερη στην περιοχή.

«Η στέρηση της Ρωσίας από το δικαίωμα χρήσης του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Γκιουμρί μπορεί να προσφέρει αποτελεσματική λύση για την Αρμενία να επηρεάσει τη Ρωσία στο πλαίσιο της άρνησης της Μόσχας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο του ΟΣΣΑ» , αναφέρουν τοπικές πηγές.

Αλήθεια, τι θα γινόταν εάν η Ελλάδα απειλούσε να αποκλείσει την αμερικανική στρατιωτική βάση, εάν οι σύμμαχοι δεν έκαναν το καθήκον τους και δεν σταματούσαν άμεσα την τουρκική απειλή; Ενέργεια που είναι αυτονόητη μετά τις «ίσες αποστάσεις».

Σημειώνεται ότι η άρνηση της Μόσχας να βοηθήσει την Αρμενία στη σύγκρουση του Ναγκόρνο Καραμπάχ, δικαιολογήθηκε ότι το Καραμπάχ δεν είναι έδαφος της Αρμενίας, παρά του ότι το Αζερμπαϊτζάν έπληξε την επικράτεια της Αρμενίας.

Βαλκανικό Περισκόπιο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια