ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ο νοών νοείτω και ουαί τω ανοήτω


Μπορεί να φανώ υποστηρικτής της Ρώσσικης εξωτερικής πολιτικής, αλλά δεν είμαι όπωσδήποτε. Θα προσπαθήσω μόνο να γράψω μερικά αυτονόητα που για κάποιους ανόητους δεν είναι αυτονόητα, ή μόνο και μόνο από ανόητο αντιπολιτευτικό μένος γράφουν πράματα- συμπεράσματα που δεν στέκονται και προσπαθούν με κάθε τρόπο να αντιπολιτευτούν. Σε μερικές περιπτώσεις χρησιμοποιούν ακόμα και τούρκικη προπαγάνδα από την αντιπολιτευτική τους μανία. Που να τους πεις ότι το αληθές συμφέρει όλους, ακόμα και αυτούς, αλλά αν ο άλλος είναι κωλοπετσωμένος αναλυταράς, δεν υπάρχει περίπτωση να το καταλάβει.

Μετά την επίσκεψη του Ρώσσου ΥΠΕΞ στην Ελλάδα και μετά την δήλωση του για το θέμα της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης από τα 6 μίλια στα 12. Ξαναχτύπησαν κάποιοι γεω…στατηγιστές, οι λεγόμενοι και αναλυταράδες διπλωματικών και στρατηγικών θεμάτων, γράφοντας ότι ο Ρώσσος ΥΠΕΞ ούτε λίγο, ούτε πολύ, πήρε την θέση της τουρκίας ή στην καλύτερη περίπτωση έδειξε αδιάφορη ουδετερότητα. Ενώ είπε σαν επικεφαλής της Ρώσσικης διπλωματίας, τα αυτονόητα.

Το αντιπολιτευτικό τους, θα έλεγα μένος, φαίνεται κυρίως στην κριτική που κάνουν στον Έλληνα ΥΠΕΞ που δεν αντέδρασε την στιγμή που ο Ρώσσος ομόλογος του, είπε τα αυτονόητα στην διεθνή διπλωματία. Ή μήπως περίμεναν από τον Ρώσσο ή τον Έλληνα ΥΠΕΞ να πουν μαζί, πάμε για ντου στην τουρκία μαζί σε συμμαχία;;;

Τι είπε ο Ρώσσος ΥΠΕΞ;!

Είπε αυτά:

Για τα αμεσότερου ελληνικού ενδιαφέροντος ζητήματα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας απευθύνει τριπλό μήνυμα. Το πρώτο σκέλος του αφορά την υπενθύμιση ότι κατά το άρθρο 3 της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας κάθε κράτος έχει το κυρίαρχο δικαίωμα να καθορίσει το εύρος των χωρικών υδάτων του έως τα 12 ναυτικά μίλια, όσο και αν "σε ορισμένες περιπτώσεις οι χώρες για κάποιους λόγους καθορίζουν τα χωρικά ύδατα μικρότερου εύρους”. Σε κάθε περίπτωση, "όταν προκύπτει το ζήτημα της οριοθέτησης της αιγιαλίτιδας ζώνης μεταξύ των όμορων χωρών, αυτό πρέπει να επιλύεται σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο”.

Ο νοών νοείτω και ουαί τω ανοήτω

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια