ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Κινητικότητα του ελληνικού στρατού στον Έβρο


Ο τουρκικός στόλος μαζεύτηκε στον Κόλπο του Ξηρού
Πρωτοφανής συγκέντρωση πολεμικών πλοίων

Σε διαρκή επιφυλακή και ετοιμότητα βρίσκονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, τη στιγμή που ο Ερντογάν επιδυκνύει διαρκή προκλητικότητα και βγάζει τον στόλο του στη Μεσόγειο.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, έχει παρατηρηθεί αυξημένη κινητικότητα των ΕΔ στην περιοχή του Έβρου, έχοντας λάβει εντολή για ετοιμότητα και επιφυλακή.

Ο Σουλτάνος εξέδωσε μια σειρά από NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά, ανάμεσα σε αυτές και η άσκηση στον τουρκικό κόλπο, τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν αποκόμισε τίποτα ουσιαστικό από την πολυαναμενόμενη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.
Πρωτοφανής συγκέντρωση πολεμικών πλοίων

Περίπου 30 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Αλεξανδρούπολης και στα βόρεια της χερσονήσου της Καλλίπολης, έχει συγκεντρωθεί για πρώτη φορά τόσο μεγάλος αριθμός τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Η χρονική στιγμή που έχει επιλέξει ο Ερντογάν να εκτελέσει τόσες πολεμικές ασκήσεις, με τόσο μεγάλη συμμετοχή των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, είναι σαφώς μια συνέχεια της προβολής των επεκτατικών του διαθέσεων, τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι επιμένουν να ονειρεύονται «διάλογο».

Σύμφωνα μάλιστα με διαρροές από την Κωνσταντινούπολη, δεν αποκλείεται η προσπάθεια αντιπερισπασμού στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου και όχι στην Ανατολική Μεσόγειο όπως περιμένουν πολλοί…
Newsbreak

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια