ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Λεβί: Υψώστε ανάστημα στον τοξικό παλιάτσο


Έξαλλη η Ευρώπη με Ερντογάν

Η Τουρκία πολλαπλασιάζει τα πολιτικά μέτωπα για εσωτερική κατανάλωση, λένε Γάλλοι αξιωματούχοι

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στην Ευρώπη για τις επαναλαμβανόμενες λεκτικές επιθέσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του Εμανουέλ Μακρόν και γενικότερα για την άκρως επιθετική πολιτική εναντίον της Ευρώπης, που υιοθετεί η Αγκυρα. Η Τουρκία πολλαπλασιάζει τα πολιτικά μέτωπα για εσωτερική κατανάλωση, λένε Γάλλοι αξιωματούχοι, ενώ έχουν αυξηθεί οι επικριτικές φωνές κατά Ερντογάν και εκτός πολιτικής σκηνής. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Γάλλου φιλόσοφου, Μπερνάν-Ανρί Λεβί: «Ο Ερντογάν ήταν ήδη εκτελεστής του λαού του, ένα χασάπης των Κούρδων. Τώρα επιτίθεται σε αυτόν που αντιστέκεται τον Μακρόν. Ενάντια σε αυτόν τον τοξικό παλιάτσο, η Ευρώπη και οι ΗΠΑ πρέπει να υψώσουν ανάστημα».

Εν τω μεταξύ η προσπάθεια που γίνεται από πλευράς Τουρκίας να προωθηθεί ο Ερντογάν ως ηγέτης μουσουλμανικού κόσμου, που κινείται ενάντια στον δυτικό κόσμο, φαίνεται να παίρνει διαστάσεις. Έτσι εντείνονται και οι φόβοι για άνοδο της ακροδεξιάς στη Γαλλία. «Γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει δισεκατομμύρια στην Τουρκία» είπε η Μαρί Λεπέν, διεκδικώντας και εκείνη λίγα λεπτά δημοσιότητας, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι η Γαλλία, είναι η ευρωπαϊκή χώρα με την μεγαλύτερη μουσουλμανική κοινότητα.

Έτσι σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open TV, τα τηλέφωνα έσπασαν ανάμεσα σε Ελιζέ και ευρωπαϊκές πρωτεύουσες χθες Κυριακή, προκειμένου να αποφασιστεί η αντιμετώπιση του Ερντογάν σε επικοινωνιακό τουλάχιστον επίπεδο. Για αυτό στη συνέχεια ξεκίνησαν τα τιτιβίσματα από πολλούς πολιτικούς αρχηγούς πάνω στο θέμα. Εν τω μεταξύ το θέμα της Τουρκίας αναμένεται να βρεθεί ξανά στο… διαδικτυακό τραπέζι της τηλεδιάσκεψης των 27 ηγετών την Πέμπτη, που έχει προγραμματιστεί για την επιδείνωση της κατάστασης της πανδημίας του κορωναϊού.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές των Βρυξελλών, η συμπεριφορά της Τουρκίας, το γεγονός ότι συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες και τις προσβολές, βάζοντας ξανά και τη Γαλλία αλλά και προσωπικά τον Πρόεδρο Μακρόν στο «κάδρο», κάνει επιτακτική την ανάγκη συζήτησης άμεσα, νωρίτερα από τον Δεκέμβριο που είχε προγραμματιστεί. Ωστόσο, οι ηγέτες κατά την τηλεδιάσκεψη δεν θα λάβουν αποφάσεις. Οπότε για τις όποιες αποφάσεις για κυρώσεις ή θετική ατζέντα, θα κρατήσουν το «ραντεβού» του Δεκεμβρίου.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια