ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Καθηγητής πνευμονολογίας: Τα ενεργά κρούσματα μπορεί να είναι έως και 50.000 στην Ελλάδα

Eurokinissi

Την εκτίμηση ότι τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα μπορεί να φτάνουν έως και τα 50.000 εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης. Όπως είπε, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, ως ενεργά κρούσματα «εννοούμε όλα αυτά που μπορούν να συσσωρευτούν στη χώρα σε 15 ημέρες και μπορούν δυνητικά να μεταδώσουν».

Σύμφωνα με τον ίδιο «ένα μικρό κλάσμα έχει βρεθεί από αυτά τα ενεργά κρούσματα γιατί πρώτον δεν γίνονται πολλά τεστ και δεύτερον σε ιχνηλασίες σε στενές επαφές δεν γίνεται τεστ».

Εξηγώντας πώς προκύπτει ο αριθμός αυτός ο κ. Τζανάκης, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας Ελλάδος, είπε ότι «προκύπτει μέσω μαθηματικών μοντέλων που αναλύω και μέσα από όρισμέν ζητήματα όπως ότι έχουμε τους διασωληνωμένους που είχαμε τον Απρίλιο και περισσότερους θανάτους από Μάρτιο και Απρίλιο και από το γεγονός ότι υποεκτιμούμε έως και 5 φορές τα κρούσματα σε καθημερινή βάση».

«Ανακαλύπτουμε 500 κάθε ημέρα αλλά στην πραγματικότητα έχουμε και 2.000 έως 3.000 την ημέρα. Αν αυτό το βάλεις ανά 15ημερο προκύπτει το νούμερο» είπε ο κ. Τζανάκης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια