ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η Ρωσία παίρνει θέση για τα 12 ν.μ. στη Μεσόγειο… αδειάζει την Τουρκία...
Ρωσική παρέμβαση βάζει «ΦΩΤΙΑ» στο Αιγαίο: Δικαίωμα της Ελλάδας τα 12 ναυτικά μίλια..


Σαφές μήνυμα από την Μόσχα...Με μία διόλου τυχαία ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter, η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα, επαναλαμβάνει την πάγια θέση της υπέρ της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982), επισημαίνοντας μάλιστα το κυρίαρχο δικαίωμα των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια!
«Αυτό αφορά και τη Μεσόγειο» τονίζει η ανακοίνωση, κάνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, νύξη στα Ελληνοτουρκικά. H τοποθέτηση της Ρωσίας, έχει ιδιαίτερη σημασία την ώρα που οι προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο με το Ορούτς Ρέϊς, να χτυπούν … «κόκκινο».


Προετοιμάζει δική της παρέμβαση στο Αιγαίο η Μόσχα; Επιδιώκει αύξηση της έντασης ή στέλνει μήνυμα της Άγκυρας πως αν η Ελλάδα επεκτείνει τα ναυτικά μίλια, εκείνη πρέπει να κάτσει στ’ αυγά της;;;


Αναφέρει συγκεκριμένα η ανάρτηση της Ρωσικής Πρεσβείας:


«Η θέση της Ρωσίας ως μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι η θέση αρχής. Θεωρούμε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 «ακρογωνιαίο λίθο» του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών. Η Σύμβαση προβλέπει ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια και ορίζει τις αρχές και τους τρόπους της οριοθέτησης ΑΟΖ. Αυτό αφορά και τη Μεσόγειο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια