Ιστορικές στιγμές στη δευτερογενή αγορά ομολόγων βιώνουν οι ελληνικοί κρατικοί τίτλοι καθώς για πρώτη φορά καταγράφεται πτώση της απόδοσης του 5ετούς ομολόγου κάτω από το επίπεδο του 0,2% και του 15ετούς κάτω από το 01%, ενώ στο 0,8% βρίσκεται το 10ετές, απόδοση που είναι η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί.
Αιτία είναι εκτίμηση ότι η ΕΚΤ θα εφαρμόσει και νέο πακέτο μέτρων χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής καθώς οι οικονομικές συνθήκες δεν βελτιώνονται βάσει των αρχικών προβλέψεων.
Πιο αναλυτικά, η απόδοση του ελληνικού 5ετούς ομολόγου υποχωρεί στις συναλλαγές της Δευτέρας έως το 0,171%, ενώ και το 10ετές βλέπει την απόδοσή του να κινείται πτωτικά έως το 0,818%. Την ίδια ώρα, η απόδοση του 15ετούς τίτλου φτάνει έως το 0,966%, του 20ετούς στο 1,026% και του 25ετούς στο 1,166%.
Το spread των ελληνικών ομολόγων με τα γερμανικά υποχωρεί στις 137 μονάδες βάσης πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο στο προ πανδημίας χαμηλό των 124 μονάδων βάσης.
Σημαντική είναι η αποκλιμάκωση των αποδόσεων για ολόκληρη την περιφέρεια της Ευρωζώνης με το 10ετές της Ιταλίας στο 0,695%, της Πορτογαλίας στο 0,165% και της Ισπανίας στο 0,159%, ενώ στο -0,541% υποχωρεί και η απόδοση του γερμανικού 10ετούς.
0 Σχόλια
Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε