ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Der Standard: Η Γερμανία θα κηρύξει τη Βιέννη «επικίνδυνη περιοχή» λόγω κορονοϊού


Η γερμανική κυβέρνηση προτίθεται να κηρύξει τη Βιέννη περιοχή κινδύνου για κορονοϊό όπως αναφέρει σήμερα η αυστριακή εφημερίδα Der Standard, επικαλούμενη πληροφορίες από γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους τους οποίους δεν κατονομάζει, ενώ την είδηση δεν επιβεβαιώνουν ούτε και διαψεύδουν τόσο το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών όσο και το γερμανικό.

"Από τις 5 Σεπτεμβρίου, υπήρξαν σημαντικά περισσότερες από 50 νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους, επομένως είμαστε αναγκασμένοι να δράσουμε", φέρεται να δηλώνει μη κατονομαζόμενη πηγή της γερμανικής κυβέρνησης στην εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία, οι άνθρωποι που θα έρχονται στη Γερμανία από τη Βιέννη θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ CoV, ή να βρίσκονται σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών , μη θέλοντας να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), περιορίστηκε να αναφέρει ότι «οι προχθεσινές δηλώσεις της εκπροσώπου μας Μαρίας 'Αντερμπαρ σχετικά με την κατάσταση στην Αυστρία εξακολουθούν να ισχύουν».

Η εκπρόσωπος, όταν ερωτήθηκε τη Δευτέρα εάν η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδίαζε ταξιδιωτική προειδοποίηση για τη Βιέννη ή την Αυστρία ή άλλα μέτρα ενόψει του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων κορανοϊού , είχε αναφέρει πως "φυσικά παρακολουθούμε στενά την κατάσταση παγκοσμίως, αλλά και στην Αυστρία".

«Από την περασμένη εβδομάδα επισημαίνουμε στις ταξιδιωτικές και ασφαλείς πληροφορίες μας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δυστυχώς αυξάνεται και στην Αυστρία, αλλά σήμερα δεν πρόκειται να ανακοινωθεί ταξιδιωτική προειδοποίηση για την Αυστρία", είχε δηλώσει η εκπρόσωπος.

Για τον δήμαρχο και τοπικό κυβερνήτη της Βιέννης Μίχαελ Λούντβιγκ, η φημολογημένη κίνηση δεν θα ήταν «τίποτα ιδιαίτερο».

«Είναι μια εξέλιξη που επηρεάζει όλη την Ευρώπη, ιδίως τις αστικές περιοχές. Αυτό ισχύει ήδη για άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως οι Βρυξέλλες, το Παρίσι, η Πράγα, η Γενεύη - όπου υπάρχουν φυσικά μεγαλύτερα πλήθη», όπως τόνισε ο ίδιος σε σημερινές δηλώσεις του.

Λόγω του αυξανόμενου αριθμού λοιμώξεων στην αυστριακή πρωτεύουσα τις τελευταίες ημέρες, η Ελβετία είχε θέσει την περασμένη Παρασκευή τη Βιέννη στον κατάλογο των περιοχών κινδύνου από κορονοϊό και από τη Δευτέρα είναι υποχρεωτική η καραντίνα για τους ταξιδιώτες από τη Βιέννη.

https://www.liberal.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια