ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ενημέρωση πριν το διαδίκτυο και την εποχή του διαδικτύουΤην δεκαετία του 80 που δεν υπήρχε διαδίκτυο, οι Έλληνες πληροφορούνταν μόνο από την ΠΑΣΟΚατζίδικη ΕΡΤ και από κάτι ¨δελτία ειδήσεων¨  διάρκειας μισής ώρας.

Με έναν δημοσιογράφο παρουσιαστή που σε κάθε δεύτερη- καμιά φορά Τρίτη κουβέντα έλεγε: Ανδρέας Παπανδρέου ή ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου.

Δηλαδή ένα δελτίο ειδήσεων που άκουγες σχεδόν μόνο το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου!

Οι πολίτες είχαν μεσάνυχτα από το τι συνέβαινε σε άλλες χώρες, ειδικά σε θέματα που αφορούσαν την καθημερινή ζωή, ακρίβεια κλπ.

Στην Ελλάδα τα καύσιμα εκτινάσσονταν αν όχι κάθε μέρα, πολύ συχνά και έλεγαν σε αυτό το…δελτίο ειδήσεων-βλέπε ΠΑΣΟΚοπροπαγάδας ότι η βενζίνη ακριβαίνει και στην Ευρώπη, ΕΝΩ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

Έχοντας προσωπική εμπειρία, επιστρέφοντας κάθε χρόνο από το εξωτερικό, όλοι αυτό πίστευαν και έλεγαν. Συγκεκριμένα και σε συζήτηση με ξερόλλα ταξιτζή από το αεροδρόμια στο ξενοδοχείο, όταν του είπα ότι στο εξωτερικό η βενζίνη τον τελευταίο καιρό, αρκετά συχνά έπεφτε, ενώ στην Ελλάδα ακρίβυνε.

Αυτός αγρίεψε που του αμφισβήτησα τα ενημερωτικά πιστεύω του.

Ειδικά την δεκαετία του 80, όλες οι χώρες. Πλην των κομμουνιστικών, είχαν συνεχή ανάπτυξη, μόνο η Ελλάδα μαράζωνε οικονομικά, καταστρέφοντας τον παραγωγικό ιστό.

Γενικά είχα τρομάξει την πρώτη φορά, όταν πήγα να δω αυτό το ¨δελτίο ειδήσεων¨

Γιατί τα λέω αυτά:


Γιατί και σήμερα τον καιρό του διαδικτύου όπου όλοι, ή σχεδόν όλοι, έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, άρα και σε ειδήσεις από το εξωτερικό. Στο μουτσουνοτέφτερο= facebook βλέπω νέους ανθρώπους να μην ξέρουν ότι π.χ. η επιβολή της μάσκας για την προστασία από τον covid-19 επιβάλλεται, ευτυχώς σε μας ακόμα μόνο σε κλειστούς χώρους και όχι ΚΑΙ σε ανοιχτούς όπως γίνεται σε άλλες, π.χ. Γαλλία, Ισπανία κλπ.

Στο facebook υπάρχουν βέβαια οι ομάδες που έχουν να κάνουν με μόνο την αντιπολιτευτική διάθεση για αντικυβερνητική προπαγάνδα και εκεί επικρατεί μόνο συσκότιση της αλήθειας και του ορθολογισμού. Ένα μεγάλο κοινό αρκείται μόνο σε αυτές τις ομάδες προπαγάνδας για να ενημερωθεί!

Έχει επικρατήσει εδώ και αρκετά χρόνια ότι μόνο εκεί μπορεί κάποιος να μάθει την αλήθεια, και ας τους πασάρουν από χοντρά ψέματα μέχρι και πολύ επιδέξια ψέματα. Τους πασάρουν δήθεν επιστημονικές ειδήσεις από διάφορους πονηρούς, μέχρι και πολύ επικίνδυνους για την κοινωνική ειρήνη και υγεία.

Βρίσκω ότι και σήμερα σε πολλούς επικρατεί μια ενημερωτική τύφλα, όχι μόνο σε αυτό το θέμα της αντιμετώπισης του κορωνοιού αλλά και σε πολλά άλλα. Ακόμα και αν δεν εμπιστεύονται τα Ελληνικά ΜΜΕ, τηλεόραση και ιστολόγια, στο διαδίκτυο υπάρχει η άπειρη δυνατότητα ενημέρωσης και από ξένα ΜΜΕ, αλλά και από πολλά σοβαρά Ελληνικά διαδικτυακά ΜΜΕ.

Υπάρχει δυστυχώς και η δυνατότητα αποβλάκωσης από ιστολόγια που κινούνται στο ψέμα και στην συνωμοσιολογία, αυτό για να αποφευχθεί πρέπει η παιδεία του καθενός να του επιτρέπει να τα αντιλαμβάνεται και να τα απορρίπτει.

Ενώ έχουν την δυνατότητα πληροφόρησης δεν την χρησιμοποιούν! 
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια