ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ένας Ιστορικός, ανιστόρητος

Θεόδωρος Ζαρέτος
Δήλωση του Κου ΑΝΤΩΝΗ ΛΙΑΚΟΥ μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, Πανεπιστημιακού.

«Αν ήμουν 16-17 χρονών, είχα περάσει από χίλια μύρια κύματα για να φτάσω σε ευρωπαϊκή γη της επαγγελίας και βρισκόμουν στην κόλαση της Μόριας, κι εγώ φωτιά θα έβαζα. Να μην αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους Αφγανούς νεαρούς πρόσφυγες. Να οργανώσουμε τη νομική τους υπεράσπιση. Να μην τους εγκαταλείψουμε στα χέρια του Χρυσοχοϊδη. Είναι και δημοκρατικό και ανθρωπιστικό καθήκον».
Από το πρώτο μέρος της δήλωσής του φαίνεται ότι ο Κος Λιάκος μιλώντας γενικά για 16ρηδες, δεν καταλαβαίνει ότι οι «ασυνόδευτοι» Αφγανοί 16άρηδες που έβαλαν φωτιά στην Μόρια δεν είναι οι «οργισμένοι» 16άρηδες που το 2008 έκαψαν την Αθήνα.

Οι «δικοί μας» 16ρηδες εκείνη την ημέρα έφαγαν το πλούσιο πρωϊνό που ετοίμασε η μαμά τους, πήραν το πανάκριβο smart phone τους και πήγαν σχολείο. Γύρισαν, έφαγαν ζεστό φαγάκι, βγήκαν για freddo και συνέχισαν στη διαδήλωση και στο κάψιμο της Αθήνας που αβαντάριζαν κορυφαία σήμερα στελέχη του σημερινού κόμματος του Κου Λιάκου.

Με την δήλωσή του ο Κος Λιάκος φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται ότι Έλληνες και Αφγανοί 16ρηδες δεν ζουν στην ίδια πλατφόρμα εννοιολόγησης της πραγματικότητας, στα ίδια consept (όπως θάλεγε κι ο αρχηγός του, με Οξφορδιανή προφορά), αφού οι 16ρηδες Αφγανοί πριν περάσουν από «χίλια μύρια κύματα», για να φτάσουν στην κόλαση της Μόρια που το κόμμα του δημιούργησε, πολύ πιθανό να ήταν ανεβασμένοι απάνω σε αυτοκινούμενο πολυβολείο, η να οπλοφορούσαν ως μέλη εγκληματικών συμμοριών, η να ήταν μέλη ταλιμπανικών οργανώσεων εκπαιδευμένων στο μίσος κατά των «απίστων» και σε τρομοκρατικές ενέργειες τύπου Μπατακλάν.

Γι αυτό άλλωστε ο ανεκδιήγητος Καμένος συγκυβερνήτης τους απείλησε τότε την Ευρώπη ότι θα την γεμίσει τζιχαντιστές.

Ίσως ακόμα, το ΣΥΡΙΖΑίικο σύνθημα «welcome refugees» που διακινούσαν ΣΥΡΙΖΑίοι διαδηλωτές τις ημέρες που ο Ερντογάν χρησιμοποιώντας τους ως πρόθυμο πολιορκητικό κριό, επιχειρούσε να καταργήσει την εθνική κυριαρχία μας, δονεί τόσο έντονα το πνευματικό σύμπαν του Κου Λιάκου ώστε να ορίζει και τον αντιληπτικό του ορίζοντα.

Εκείνο που απογειώνει όμως τη δήλωσή του είναι το δεύτερο μέρος όπου λέει «Να μην τους εγκαταλείψουμε στα χέρια του Χρυσοχοϊδη. Είναι και δημοκρατικό και ανθρωπιστικό καθήκον»!

Σε ρόλο οργανωτή του νομικού «αγώνα» υπεράσπισης των Αφγανών εμπρηστών (ίσως και λόγω κεκτημένης κομματικής ταχύτητας μετά την υπεράσπιση που έχει απλόχερα προσφέρει το καινούργιο κόμμα του στον μακελλάρη Κουφοντίνα και στους βουλευτές της εγκληματικής οργάνωσης ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θέλει να τους γλυτώσει από τα χέρια του «ιεροεξεταστή» Χρυσοχοΐδη.

Του υπουργού δηλαδή στο ίδιο Υπουργείο επί Κώστα Σημίτη, τότε που ο Κος Λιάκος φιγουράριζε ως πρόεδρος του ΟΠΕΚ, «Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της κοινωνίας» που δημιούργησε ως πρωθυπουργός ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης με σκοπό την προώθηση του εκσυγχρονισμού της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Τότε ο Κος Λιάκος συζητούσε με τα στελέχη του ΟΠΕΚ όπως ο Κος Στουρνάρας, ο Κος Χριστοδουλάκης και ο Κος Κοσμίδης ενώ με κυβίστηση αντάξια ενός κυνικού πολιτικού ακροβάτη όπως ο Τσίπρας, πέρασε στο κόμμα του Πολάκη που με εντολή Τσίπρα καθύβριζε και απειλούσε επί χρόνια τον Στουρνάρα ζητώντας την κεφαλή του επί πίνακι!

Θέλετε και το κερασάκι στην τούρτα:

O Κος Αντώνης Λιάκος σε μία προσπάθεια πολιτικοϊδεολογικού εξαγνισμού του από την «αμαρτωλή, νεοφιλελεύθερη» εκείνη περίοδό του, έχει εξαφανίσει από το σημερινό βιογραφικό του κάθε αναφορά σ΄ αυτήν. http://www.chronosmag.eu/index.php/l-gf.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια