ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Το Τσακαλώτο κινείται προφανώς σε άλλο σύμπαν

«Είναι λυπηρό που ο κ. Τσακαλώτος, κινούμενος προφανώς σε άλλο σύμπαν, καμώνεται ότι αγνοεί την παγκόσμια κρίση και τις επιδόσεις άλλων χωρών, τις οποίες μάλιστα κυβερνούν συνάδελφοι από διάφορες ιδεολογικές αφετηρίες και μας επιτίθεται», αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας στη δήλωση του τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα σημερινά στοιχεία για το ΑΕΠ.

Καθώς, όπως σημειώνουν οι ίδιοι, η ελληνική οικονομία κινήθηκε στον μέσο όρο των χωρών της ευρωζώνης, ενώ αισθητά μεγαλύτερη ύφεση από την Ελλάδα (-15,2% το β’ τρίμηνο) σημείωσαν, ειδικότερα από τις χώρες του Νότου, η Ισπανία (-22,1%), η Γαλλία (-19%) και η Πορτογαλία (-16,3%). Επιπροσθέτως, αναφέρουν, συνολικά στο α’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους η αρνητική μεταβολή του ΑΕΠ στην Ελλάδα ήταν μικρότερη από τον μέσο όρο της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τους κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, «τα λοιπά φληναφήματα του κ. Τσακαλώτου δεν είναι άξια λόγου. Εμείς, χωρίς έπαρση, έχοντας πλήρη συνείδηση των τεράστιων δυσκολιών, εργαζόμαστε προκειμένου κράτος, νοικοκυριά και επιχειρήσεις να περάσουμε αυτήν την καταιγίδα με το δυνατόν μικρότερο κόστος».

https://www.capital.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια