ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μητσοτάκης: Η Μόρια κάηκε από «υπερδραστήριους» πρόσφυγες και μετανάστες για να μας εκβιάσουν

«Η Μόρια κάηκε “υπερδραστήριους” πρόσφυγες και μετανάστες που θέλησαν με αυτό τον τρόπο να εκβιάσουν την κυβέρνηση» είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

«Να θυμίσω πως η Μόρια είναι δημιούργημα της προηγούμενης κυβέρνησης» επεσήμανε και τόνισε πως «μέσα από μεγάλες δυσκολίες εφαρμόζουμε διαφορετική πολιτική με τη φύλαξη των συνόρων, με επιτάχυνση των διαδικασιών για άσυλο. Βρεθήκαμε με πάνω από 100.000 εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου. Τους τελευταίους έξι μήνες ο πληθυσμός μεταναστών στη Λέσβο μειώθηκε από 25 σε 12 χιλιάδες».

«Η Μόρια κάηκε “υπερδραστήριους” πρόσφυγες και μετανάστες που θέλησαν με αυτό τον τρόπο να εκβιάσουν την κυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Μίλησε για τη δημιουργία νέου κέντρου φιλοξενίας και «θα στείλω το μήνυμα σε όλες τις κατευθύνσεις σε ακραίους που σκέφτηκαν ότι θα επιβάλουν τη θέλησή τους στην κυβέρνηση».

«Το νησί έχει απόλυτο δίκιο να παραπονιέται για τις συνθήκες στη Μόρια. Τώρα θα μετατρέψουμε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε πραγματική ευκαιρία» τόνισε.

Όσο για το νέο κέντρο φιλοξενίας, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως ζήτησε από την ΕΕ να συμμετέχει στη διαχείριση.

Τόνισε ταυτόχρονα πως η κυβέρνηση «διαχειρίστηκε το πρόβλημα των ασυνόδευτων με ανθρωπιά».

«Τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα, μη διαχειρίσιμα αν δεν περιορίζαμε δραστικά με τη φύλαξη των συνόρων τις μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο» είπε μεταξύ άλλων.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια