ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αναταραχή στη Σάμο: Λαθρομετανάστης ήθελε «νέα Μόρια» – «Πρέπει να το κάψουμε για να φύγουμε»- βίντεοΈνας 42χρονος από τη Συρία καλούσε λαθρομετανάστες και πρόσφυγες σε εξέργερση στο ΚΥΤ της Σάμου. Στόχος όπως έλεγε ήταν να φύγουν από το νησί.

«Πρέπει να εξεγερθούμε γιατί θα μείνουμε εδώ τρία χρόνια. Πρέπει να το κάψουμε για να φύγουμε». Με αυτές τις φράσεις ένας 42χρονος από τη Συρία καλούσε μετανάστες και πρόσφυγες που διαβιούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου να κάψουν το ΚΥΤ για να μετακινηθούν. Ο άνδρας συνελήφθη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ για προτροπή σε εξέγερση παρόμοια με αυτή που οδήγησε στο κάψιμο της Μόριας. Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της έρευνας αναζητείται ένας ακόμα μετανάστης από την Γκάμπια που απηύθυνε ανάλογες προτροπές προς ομοεθνείς του και λοιπούς μετανάστες και πρόσφυγες.
Καρά Τεπέ: Συνεχίζεται η επιχείρηση της αστυνομίας για τη μετακίνηση μεταναστών και προσφύγων στη νέα δομή

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στον Καρά Τεπέ με στόχο να οδηγηθούν στη νέα δομή που δημιουργήθηκε στην περιοχή πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν στους δρόμους, για 10η ημέρα μετά τη φωτιά που κατέστρεψε τον καταυλισμό της Μόριας. Έως και χθες το βράδυ στη νέα δομή είχαν μπει 5.000 άτομα από τους 12.000 συνολικά άστεγους.

Από το πρωί, τουλάχιστον 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στην πύλη της νέας δομής περιμένοντας να μπουν, να αρχίσει η ταυτοποίηση τους, να ελεγχθούν υγειονομικά και να οδηγηθούν στις σκηνές τους. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς κοιμήθηκαν έξω από τη νέα δομή περιμένοντας να ανοίξει.

ΠΗΓΗ: Newpost.grΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια