ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Θέλει η Ελλάδα να ΄ναι πρωταγωνίστρια ή κομπάρσος;


Γράφει ο Σπύρος Λίτινας
Δικηγόρος Παρ ‘ Αρείω Πάγω
LLM Διεθνούς Εμπορικού Δικαίου

Επειδή ο λαός λέει ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και για να καταλάβουμε το πλαίσιο ή το μέγεθος της ελληνο-γαλλικής συνεργασίας, χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες, ας αναλογιστούμε το εξής απλό: Η ΤΟΤΑΛ με νόμο του ελληνικού κράτους που υπερψήφισε η τωρινή κυβέρνηση της Ν.Δ έχει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να κάνει έρευνες νοτίως – νοτιο-δυτικώς της Κρήτης.

Η ίδια η ΤΟΤΑΛ έχει διαμηνύσει -και μέχρι στιγμής δεν έχει διαψευστεί – ότι θα κάνει τις έρευνες σε έναν χρονικό ορίζοντα που κυμαίνεται από το Φθινόπωρο του 2020 έως την Άνοιξη του 2021 το αργότερο.

Παράλληλα την περιοχή αυτή υπερκατοχύρωσε το πρόσφατο ελληνο-αιγυπτιακό σύμφωνο υπέρ της χώρας μας το οποίο επίσης έχει καταστεί νόμος του κράτους . Οι Γάλλοι και η ΤΟΤΑΛ εμφανίζονται πάντως αποφασισμένοι.

Οι Τούρκοι από τη μεριά τους μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους.

Οι Γερμανοί στους οποίους ακουμπάμε μας ζητάνε να μην προκαλούμε και να κάνουμε “διάλογο” άγνωστο ακόμα με ποια ατζέντα.

Εμείς τι αποφασίσαμε αλήθεια;

Kοντός ψαλμός αλληλούια …

Η επέκταση των χωρικών υδάτων ,σε αυτήν τη φάση τουλάχιστον της Κρήτης, από 6 σε 12 ναυτικά μίλια επιβαλλόταν να γίνει ταυτόχρονα με την ψήφιση του ελληνο-αιγυπτιακού συμφώνου.

Άλλη μια ευκαιρία χάθηκε ας ελπίσουμε όχι ανεπιστρεπτί.

Οι Τούρκοι πάντως έχουν καταλάβει την δύναμη των Γάλλων…

Το θέμα είναι εάν εμείς θέλουμε να είμαστε κομπάρσοι ή πρωταγωνιστές…

Militaire

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια