ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ο Ράμα “προσκύνησε” τον Ερντογάν, στο εξοχικό του στη Μαρμαρίδα, πριν έλθει στην Αθήνα


Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα μένει με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη θερινή κατοικία του τελευταίου στη Μαρμαρίδα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα επισκέφθηκε και διέμεινε στη θερινή κατοικία του Τούρκου Προέδρου πριν από το φόρουμ της Ελλάδας, σύμφωνα με τηναλβανική ιστοσελίδα exit.al/en

Τη Δευτέρα, ο Ράμα ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είχε αρκετές συναντήσεις με τον Ερντογάν κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί, συζητώντας εκτενώς πολλά θέματα.«Με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, αγαπητό φίλο Ρετζέπ Τάιπ Ερντογάν, σε μια από τις συνομιλίες κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη θερινή του κατοικία στη Μαρμαρίδα, μιλήσαμε εκτενώς για τις σχέσεις Αλβανίας και Τουρκίας, την τρέχουσα πρόκληση της ενδυνάμωσης της οικονομίας κάτω από την πίεση που ασκείται από τον Covid-19, για την πρόοδο της διμερούς συνεργασίας, καθώς και την κατάσταση στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων», δήλωσε ο Ράμα.

Το γραφείο του Αλβανού πρωθυπουργού δεν έχει δημοσιοποιήσει την ατζέντα του.

Τα μέσα ενημέρωσης έμαθαν από άλλες πηγές ότι θα βρίσκεται στην Αθήνα την Τετάρτη, για να συζητήσουν την ελληνοτουρκική κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρευρεθεί επίσης στο φόρουμ.

Δύο ημέρες αφότου διέρρευσαν οι σχετικές ειδήσεις για την παρουσία του εκεί, ο Ράμα ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στη Μαρμαρίδα με τον Ερντογάν.

Δεν ανέφερε την ελληνοτουρκική κρίση μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν με τον πρόεδρο.

Δεν είναι σαφές πόσο θα διαρκέσει η φαινομενική ιδιωτική επίσκεψη του Ράμα στη Μαρμαρίδα, αλλά αναμένεται να παραστεί στο φόρουμ της Αθήνας την επόμενη μέρα.

Πηγή: exit.al

https://infognomonpolitics.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια