ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

«Ιανός»: Επιχειρήσεις για απεγκλωβισμό πολιτών στη ΦθιώτιδαEurokinissi

Σε διάφορα σημεία της Φθιώτιδας επιχειρεί η Πυροσβεστική για απεγκλωβισμό ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί στο δρόμο ή τα σπίτια τους εξαιτίας των πλημμυρισμένων δρόμων, που προκάλεσε το πέρασμα του «Ιανού» από τις δυτικές περιοχές της Λαμίας στα όρια με τον Δήμο Μακρακωμης, αλλά και στην Εθνική Οδό Λαμίας - Καρπενησίου.


Δεκάδες είναι οι κλήσεις στο «199» για απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα σπίτια τους στην αρχή του Λιανοκλαδίου, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και πολίτες με κινητικά προβλήματα. Ένας εξ αυτών ΕΚΑΒ θα διακομιστεί με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς το σπίτι του πλημμύρισε και διεσώθη από τους πυροσβέστες. Άλλοι πολίτες θα μεταφερθούν στο Δημαρχείο Λαμίας αφού το σπίτι τους πλημμύρισε.

Σύμφωνα με το Lamiareport.gr, δεκάδες είναι οι εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα επί της Εθνικής Οδού Λαμίας - Καρπενησίου, η κυκλοφορία στην οποία έχει διακοπεί από τις 14:50’ στη διασταύρωση με τα Λουτρά Υπάτης.

Οχήματα έχουν μείνει στο δρόμο εγκλωβισμένα από τα νερά τόσο στον δρόμο από Λουτρά Υπάτης προς το εθνικό δίκτυο (είναι κλειστός και ο δρόμος από Μεξιάτες), όσο και επί της εθνικής οδού. Τα νερά από τους χείμαρρους που καταλήγουν στο Σπερχειό, όπως το Γραμμενόρεμα και το ρέμα της Στίρφακας, έχουν φέρει στο οδόστρωμα πάνω από μισό μέτρο νερό.


Σημειώνεται ότι απαγορεύεται η διέλευση οποιουδήποτε οχήματος, εκτός από πυροσβεστικά οχήματα και οχήματα της Πολιτικής Προστασίας.

Η έντονη βροχόπτωση στη Φθιώτιδα έχει πλήξει και πολλά χωριά, σε απόσταση 10 και 12 χιλιομέτρων δυτικά της Λαμίας.

Σε πολλά χωριά έχουν δημιουργηθεί ποτάμια τα οποία διασχίζουν κάθετα τους δρόμους με συνέπεια να διακόπτεται η συγκοινωνία κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο.


Τον έσωσε μπουλντόζα

Μέσα στο χωριό Ζηλευτό πλημμύρισαν σπίτια, ενώ τα ορμητικά νερά παρέσυραν άνθρωπο, ο οποίος σώθηκε χάρη στην ψυχραιμία του χειριστή μηχανήματος που κατάφερε να τον συγκρατήσει βάζοντας μπροστά τον κουβά από μπουλντόζα.


Στο Ζηλευτό επίσης ένα τζιπάκι παρασύρθηκε και σφηνώθηκε κάτω από μια γέφυρα, ενώ τα νερά έχουν μπει σε πολλές αυλές και σπίτια.

Φωτογραφίες: Lamiareport.gr, Lamianow.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια