ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Εισαγγελικό «όχι» στην παρουσία εισαγγελέα σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις

Η επίμαχη διάταξη εμπεριέχεται στον νέο νόμο για τις δημόσιες συναθροίσεις αλλά, σύμφωνα με τον Παπαγεωργίου, πάσχει και θα πρέπει να αλλάξει

Ζήτημα αντισυνταγματικότητας της διάταξης που προβλέπει την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με αποφασιστικό λόγο για τη διάλυσή τους, θέτει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Παπαγεωργίου σε γνωμοδότηση που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα, κατόπιν σχετικού ερωτήματος που του έθεσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η επίμαχη διάταξη εμπεριέχεται στον νέο νόμο για τις δημόσιες συναθροίσεις αλλά, σύμφωνα με τον Παπαγεωργίου, πάσχει και θα πρέπει να αλλάξει.

Το ζήτημα που αντιμετωπίζει, σύμφωνα με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι ότι κρίνει αναγκαία τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα για την απόφαση της αστυνομικής ή λιμενικής αρχής περί της διάλυσης της συνάθροισης. Αυτό όμως αποτελεί διοικητική πράξη, υπογραμμίζει ο κ. Παπαγεωργίου και σύμφωνα με το άρθρο 89 του Συντάγματος η ανάθεση διοικητικών καθηκόντων σε δικαστικούς λειτουργούς απαγορεύεται.

Βασιλική Κόκκαλη
https://www.protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια