ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Χρήστος Σταϊκούρας: Όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους, θα μένουν στο σπίτι τους με επιδοτούμενο ενοίκιο


Οι πολίτες που δεν είναι σε θέση να αποπληρώσουν τα χρέη τους, θα έχουν την δυνατότητα να παραμείνουν στο σπίτι τους για διάστημα ως και 12 χρόνια, πληρώνοντας ενοίκιο το οποίο θα επιδοτείται από το κράτος, διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Γέφυρα».

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας, έκανε λόγο και για παρεμβάσεις με έντονο κοινωνικό πρόσωπο αλλά και για δεύτερη ευκαιρία, που θα έχει ο πολίτης για τη ρύθμιση των οφειλών του.

Πιο αναλυτικά, για τους πλειστηριασμούς τόνισε ότι γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται. «Εμείς όμως προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους πολίτες για να μην γίνονται πλειστηριασμοί», είπε ο κ. Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι όταν κάποιος δεν μπορεί να πληρώσει, παρά τη ρύθμιση των χρεών του, το ακίνητο θα μεταβιβάζεται για 12 χρόνια στο νέο φορέα και σε αυτό θα διαμένει ο ιδιοκτήτης, πληρώνοντας ενοίκιο που θα επιδοτείται.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε δε ότι με τη δημιουργία του ιδιωτικού αυτού φορέα, όταν ο ιδιοκτήτης φθάνει στην πτώχευση, θα μπορεί αντί να χάσει το σπίτι, να πληρώνει ενοίκιο που θα επιδοτείται, και μέσα στη 12ετία να μπορεί να το πάρει πίσω.

Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, με το πρόγραμμα «Γέφυρα» διασφαλίζεται ότι τα ευάλωτα νοικοκυριά δεν θα έχουν πρόβλημα με τους πλειστηριασμούς. «Βοηθάμε τον πολίτη και προληπτικά και κατασταλτικά» σημείωσε.

Τέλος, αναφορικά με τα νοικοκυριά που θα μπορούν να πληρώσουν τμήμα των χρεών τους, ο κ. Σταϊκούρας διευκρίνισε πως θα παγώνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί, θα ρυθμίζεται ευνοϊκά η οφειλή και το δημόσιο θα επιδοτεί τις νέες δόσεις.

https://www.liberal.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια