ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Νέες περιπέτειες για τον Τραμπ: Ένα βήμα πριν από την έρευνα για φορολογική απάτη

Ένα βήμα πριν βρεθεί αντιμέτωπος με έρευνα σε βάρος του για φορολογική απάτη βρίσκεται λίγο πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας του Μανχάταν Σάιρους Βανς, έχουν συγκεντρωθεί ευρήματα που στοιχειοθετούν την έναρξη μιας έρευνας σε βάρος του Τραμπ και των επιχειρήσεων του.

Μάλιστα, ο Βανς ζήτησε από το ομοσπονδιακό εφετείο να του επιτρέψει να λάβει τις φορολογικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου.Οι δικηγόροι του γενικού εισαγγελέα στο Μανχάταν διατύπωσαν τον ισχυρισμό αυτόν κατά την κατάθεση δικαστικών εγγράφων στο 2ο Εφετείο του Μανχάταν, τέσσερις ημέρες πριν το δικαστήριο εξετάσει το αίτημα του Τραμπ για την παρεμπόδιση της εφαρμογής μιας κλήσης του 2019 προς τη λογιστική του εταιρία Mazars USA για την παράδοση των φορολογικών δηλώσεών του.

Οι ίδιοι δικηγόροι δήλωσαν ότι ο «όγκος» των κατηγοριών που έχουν διατυπωθεί δημοσίως σχετικά με παραβάσεις αναφορικά με τον Τραμπ και τις επιχειρήσεις του, περιλαμβανομένων εσφαλμένων δηλώσεων για επιχειρηματικές ιδιοκτησίες, μπορούν να δικαιολογήσουν την έρευνα ενός σώματος ενόρκων για φορολογική απάτη, ασφαλιστική απάτη, αλλά και παραποίηση εταιρικών αρχείων.

Ο Βανς είχε προηγούμενα δηλώσει ότι η κλήση του συνδέονταν με πιθανή ασφαλιστική και τραπεζική απάτη.

Από την πλευρά του, ο Τζέι Σέκαλοου, δικηγόρος του Τραμπ, αρνήθηκε να σχολιάσει την κατάθεση των δικαστικών εγγράφων.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://hellasjournal.com/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια