ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τιμωρήθηκε ο παπάς που διέγειρε σε ανυπακοή και σε διάπραξη εγκλήματοςΣε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών κατά συγχώνευση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο ιερέας από το Ρέθυμνο ο οποίος κατά τη διάρκεια του αγιασμού σε νηπιαγωγείο έκανε κήρυγμα κατά της μάσκας.

Ο κληρικός κατηγορούνταν για δύο αδικήματα, για διέγερση σε ανυπακοή και για διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος. Σύμφωνα με τo rethenea.gr το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου καταδίκασε τον ιερωμένο σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών για κάθε ένα από τα παραπάνω αδικήματα, με την ποινή του τελικά να συγχωνεύεται στους εννέα μήνες.

Ο ιερέας έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση επί της ποινής του μέσα στο χρονικό διάστημα των δέκα ημερών. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δεν έλειψε η ένταση καθώς ο κληρικός αρνήθηκε να απολογηθεί χωρίς την παρουσία δικηγόρου και απείλησε την έδρα με μηνύσεις προκαλώντας την αντίδραση της εισαγγελέως η οποία του είπε ότι «οι δικαστές δεν φοβούνται».

Η δίκη μάλιστα διακόπηκε προσωρινά, καθώς ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί να φορέσει την προστατευτική μάσκα επικαλούμενος λόγους υγείας. Το δικαστήριο, πάντως, τον είχε προειδοποιήσει ότι αν δεν λάμβανε τα προβλεπόμενα μέτρα αυτοπροστασίας κινδύνευε να κατηγορηθεί για απείθεια.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, θα ασκήσει έφεση εντός των επόμενων ημερών ενώ όπως είπε σήμερα δεν δικάστηκε ο ίδιος αλλά η αλήθεια, το δίκαιο, ο θεός και ο ίδιος έπραξε χωρίς τύψεις το καθήκον του και νιώθει περήφανος ως ιερωμένος.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια