ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Στην Ελλάδα η Tesla - Που θα κάνει το πρώτο της κατάστημα;

Μετά την επιλογή της Ελληνικής γλώσσας και την δυνατότητα διαμόρφωσης/παραγγελίας/παράδοσης των μοντέλων της Tesla στην Ελλάδα, η εταιρία αποκτά μόνιμη έδρα στην Αθήνα.

Στη δημιουργία ενός καταστήματος/χώρου επίδειξης και παρουσίασης των μοντέλων της, αλλά και του δικού της κέντρου service στην Αθήνα προχωρά η Tesla.

Όλα τα οχήματα της Αμερικανικής εταιρίας με βασική τιμή κάτω από 50.000€ προ φόρων επωφελούνται από το πρόγραμμα της Ελληνικής Κυβέρνησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που
εξασφαλίζει επιδότηση έως 6.000 ευρώ ανά όχημα, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ. Επιπλέον όλα τα οχήματα της Tesla επωφελούνται από τη μείωση φορολογίας που αφορά εταιρικά ηλεκτρικά οχήματα και επιπλέον απαλλάσσονται πλήρως από τέλη ταξινόμησης. Το βασικό μοντέλο της, το Model 3 Standard Range Plus, ξεκινά από 45.990 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των φόρων και των εξόδων παράδοσης.

Όπως αναφέρει στο site της η εταιρία: «Με πλήρως ηλεκτρική αυτονομία έως 610 χλμ (WLTP), κορυφαίες βαθμολογίες ασφάλειας και άφθονους χώρους φόρτωσης, δεν υπάρχει πλέον λόγος να μην απαλλαγείτε από τις εκπομπές καυσαερίων».

Φόρτιση

Πριν το τέλος του έτους, θα λειτουργήσει επίσης ο πρώτος σταθμός με Superchargers και μέσα στο 2021 η εταιρία θα συνεχίσει να επεκτείνει το δίκτυο τέτοιων σταθμών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο πιο απλός τρόπος για να φορτίσετε το Tesla σας είναι στο σπίτι, ώστε να έχετε επαρκή αυτονομία για τις καθημερινές σας μετακινήσεις.


Στους σταθμούς με Superchargers, οι οποίοι σχεδιάζονται και κατασκευάζονται από την Tesla, τα Model S, Model X και Model 3 φορτίζονται μέσα σε μερικά λεπτά αντί για ώρες. Οι σταθμοί με Superchargers θα τοποθετηθούν σε στρατηγικά σημεία, ώστε να μπορούν οι ιδιοκτήτες να οδηγούν από σταθμό σε σταθμό με ελάχιστες στάσεις. Υπάρχουν περισσότεροι από 18.000 Superchargers παγκοσμίως και πάνω από 5.000 από αυτούς βρίσκονται στην Ευρώπη, διανεμημένοι σε περισσότερους από 530 σταθμούς.


Το κατάστημα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsauto.gr το πρώτο κατάστημα της Tesla θα είναι σε εμπορικά στα Βόρεια Προάστια -πιθανότατα στο Golden Hall στο Μαρούσι. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες -σύμφωνα με τι αυστηρές προδιαγραφές των Αμερικανων, ενώ τα εγκαίνια -εφοσον όλα πάνε καλά με COVID κλπ- θα γίνουν αρχές Δεκεμβρίου, παρουσία του ιδρυτή της εταιρείας Elon Musk.

Πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων δηλαδή, οι επισκεπτες του θα μπορούν να δουν τα οχήματα από κοντά και να έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα πρώτο test drive στα: Model S, Model X ή Model 3. Η Tesla θα δημιουργήσει επίσης ένα κέντρο service στην Αθήνα, προτού ξεκινήσουν οι παραδόσεις, ώστε οι ιδιοκτήτες των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων να έχουν τη δυνατότητα για πλήρη συντήρηση του αυτοκινήτου τους.

https://www.newsauto.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια