ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Facebook: Εριξαν το προφίλ της Ελενας Ακρίτα -Καλούσε σε report κατά της ομάδας «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»

Επεσε ο λογαριασμός της δημοσιογράφου Ελενας Ακρίτα στο Facebook, με την ίδια να καταγγέλλει ότι υπέστη μαζικές αναφορές από μέλη της ομάδας «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο!».

Τις τελευταίες ώρες, αναζητώντας το προφίλ της Ελενας Ακρίτα στο Facebook, η πλατφόρμα
κοινωνικής δικτύωσης δεν δίνει κανένα αποτέλεσμα. Το Facebook οδηγεί σε μια λευκή σελίδα, με ειδοποίηση που αναφέρει πως «το περιεχόμενο δεν είναι διαθέσιμο προς το παρόν».

Η τελευταία ανάρτηση της Ελενας Ακρίτα

Οπως όλα δείχνουν, η Ελενα Ακρίτα ζήτησε από όσους την ακολουθούν στο Facebook να κάνουν αναφορά στη σελίδα που προτρέπει γονείς να μη φορέσουν μάσκα στα παιδιά τους κατά την επιστροφή τους στο σχολείο. Η δραστηριότητα της ομάδας βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που ξεκίνησε την Πέμπτη έρευνα για το περιστατικό.

Ωστόσο, φαίνεται πως μέλη της ομάδας απάντησαν με report στον λογαριασμό της δημοσιογράφου. «Θερμή παράκληση, κάντε αναφορές στην ομάδα ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΜΑΣΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!! Με μπλόκαρε το φέισμπουκ λόγω των μαζικών reports από την ομάδα των ''γονιών'' που απειλούν με θάνατο Κεραμέως και Τσιόδρα», έγραψε η Ελενα Ακρίτα στην τελευταία της ανάρτηση πριν «κατέβει» ο λογαριασμός της, η οποία και αναδημοσιεύθηκε από χρήστες του Twitter.

Ανάρτηση στο Twitter με το τελευταίο post της Ελενας Ακρίτα, πριν ο λογαριασμός της απενεργοποιηθεί

Στην ανάρτησή της, η Ελενα Ακρίτα περιλαμβάνει την ειδοποίηση που έλαβε από το Facebook, που την ενημερώνει πως ο λογαριασμός της τίθεται υπό περιορισμό. Συγκεκριμένα, φαίνεται πως η δημοσιογράφος δεν θα μπορεί να αναρτήσει ή να σχολιάσει άλλες αναρτήσεις για 18 ώρες.

Τριάντα άτομα στον εισαγγελέα
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υπεβλήθησαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, για ποινική αξιολόγηση 21 περιπτώσεις με αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια για το θέμα του κορονοϊού. Σύμφωνα με την Αστυνομία 10 περιπτώσεις αφορούν αναφορές ομάδων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία, μια περίπτωση αφορά βίντεο για το ίδιο θέμα και δέκα περιπτώσεις αφορούν αναφορές σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια που παροτρύνουν τους πολίτες να μην τηρούν τα μέτρα αποφυγής διασποράς της πανδημίας.

https://www.ethnos.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια