ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ψέμα: Στις Η.Π.Α δεν έχουν μετονομάσει την νόσο COVID-19 σε κοινό κρυολόγημα


Ισχυρισμός:

Στις Η.Π.Α έχουν μετονομάσει τον κορωνοϊό σε απλή γρίπη.

Συμπέρασμα:

Πρόκειται για ψευδή ισχυρισμό. Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται είναι στιγμιότυπο από ιστοσελίδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας.

Δημοσιεύσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζουν ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής η νόσος COVID-19 έχει μετονομαστεί σε “κοινό κρυολόγημα”.
Η επίμαχη δημοσίευση στο Facebook.
Τι ισχύει;

Το στιγμιότυπο που χρησιμοποιείται για να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό προέρχεται από τον επίσημο ιστότοπο του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας και πιο συγκεκριμένα από τη σελίδα που παρουσιάζει πληροφορίες για τη κοινό κρυολόγημα. Εξαιτίας της επείγουσας κατάστασης μετά την εμφάνιση της COVID-19, δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες του ιστοτόπου να έχουν γρήγορη πρόσβαση στις τελευταίες εξελίξεις και πληροφορίες σχετικά με τη νόσο. Το μήνυμα αυτό, εμφανίζεται συνεχώς στην αρχή του ιστοτόπου.
Η σελίδα που αφορά τη γρίπη.
Η αρχική σελίδα του NHS.Η σελίδα που αφορά τη σχιζοφρένεια.Η σελίδα που αφορά την ελονοσία.

Ανεξαρτήτως της ασθένειας για την οποία θέλει να ενημερωθεί ο επισκέπτης στη σελίδα του NHS, πάντα εμφανίζεται το μήνυμα για την COVID-19, όπως φαίνεται στις ανωτέρω εικόνες.

Όσον αφορά τις ΗΠΑ, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) δεν έχει μετονομάσει τον νέο κορωνοϊό σε “κοινό κρυολόγημα”, αντιθέτως παρέχει εκτενή πληροφόρηση.

Συμπερασματικά, ο ισχυρισμός ότι στις ΗΠΑ έχουν μετονομάσει την νόσο COVID-19 σε “κοινό κρυολόγημα”, καταρρίπτεται.


Σπυριδούλα Μάρκου

https://www.ellinikahoaxes.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια