ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Παρουσία Μητσοτάκη και Borisov οι υπογραφές για τη συμμετοχή της Bulgartransgaz στο σημαντικό ενεργειακό έργο

Παρουσία Μητσοτάκη και Borisov οι υπογραφές για τη συμμετοχή της Bulgartransgaz στο σημαντικό ενεργειακό έργο
Νέα εποχή στον ενεργειακό χάρτη της Ελλάδας και το ρόλο που θα παίξει η χώρα μας μέσω του FSRU Αλεξανδρούπολης.
Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, στις 12:30 στο Ζάππειο Μέγαρο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί μαζί με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Boyko Borisov, στην τελετή υπογραφής για τη συμμετοχή της βουλγαρικής εταιρείας Bulgartransgaz στο έργο του Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης.

Το έργο που αναπτύσσεται και υλοποιείται από την GASTRADE, είναι κομβικής σημασίας καθώς πρόκειται να εξασφαλίσει νέες ποσότητες φυσικού αερίου για την εξυπηρέτηση της ελληνικής και περιφερειακής αγοράς των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το FSRU Αλεξανδρούπολης αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την ίδρυση ενός hub φυσικού αερίου στην περιοχή αφού έρχεται να συμπληρώσει το παζλ του κάθετου διαδρόμου ως η υποδομή που θα γεμίσει με αέριο από πολλές και διαφορετικές πηγές τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό IGB, την υπόγεια αποθήκη της Καβάλας και το εθνικό σύστημα μεταφοράς εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη ροή ενέργειας για την ελληνική και περιφερειακή αγορά.
Μετά την τελετή υπογραφής, ο πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Βούλγαρου πρωθυπουργού και των δύο αντιπροσωπειών.


www.bankingnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια