ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μήπως μπέρδεψε τις μάσκες;;;

Στο χωριό μου δεν είχαμε την λέξη: Μάσκα, αλλά αντ΄ αυτής χρησιμοποιούσαμε την λέξη προσωπίδα, το προσωπείο όπως συνήθως λέγεται στο θέατρο.

Τις προσωπίδες τις χρησιμοποιούσαμε μόνο την πρωτοχρονιά όταν ντυνόμασταν καρναβάλια, αλλά και πολλά προσωπεία για κάθε περίπτωση, ακόμα και μέσα στην εκκλησία, σαν εκκλησιαζόμενοι φορούσαμε το προσωπείο του καλού χριστιανού, αλλά εκτός εκκλησίας ¨ντυνόμασταν¨ το μάλλον πραγματικό προσωπείο που έβγαζε ζηλοφθονίες κλπ.

Αναφέρω σαν παράδειγμα το χωριό μου και δεν εννοώ μόνο αυτό, αλλά όλες τις κοινωνίες, μικρές και μεγάλες.

Ερχόμαστε τώρα στην νέα εποχή του κορωνοϊού, όπου η λέξη μάσκα βουίζει στα αυτιά μας, η μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό και όχι κάποια π.χ. καρναβαλίστικη ή θεατρικό προσωπείο.
Στέκομαι στην προτροπή ενός μητροπολίτη προς τους πιστούς να κάνουν τα πάντα οι γονείς,  τα παιδιά τους να μην φοράνε μάσκα!

Σαν δικαιολογία έδωσε μια…θεολογική βάση, ότι έτσι δεν μπορούν να αντικρίζουν τον θεό και ο θεός να αντικρίζει αυτούς!!!

Νομίζω ότι ο ίδιος ο μητροπολίτης περιορίζει την δυνατότητα Θεού και ανθρώπων να αντικρίζουν αλλήλους με τα μάτια της ψυχής οι άνθρωποι και ο Θεός με την θεϊκή του χάρη και δυνατότητα.

Ο μητροπολίτης αυτός εκ της σίγουρης θέσεως που κατέχει βρήκε ευκαιρία να αντιπολιτευτεί χωρίς κάποιο κόστος, μιας και θεωρείται κάτι σαν εκπρόσωπος του Θεού ανάμεσα στην κοινωνία, και επεμβαίνει όχι σε καθαρά εκκλησιαστικό και θρησκευτικό θέμα, αλλά σε ένα ιατρικό και πολιτικό.
Μήπως μπέρδεψε τις καρναβαλίστικες μάσκες με αυτές τις ιατρικές;
Ο ίδιος όταν λέει αυτά, τι μάσκα φοράει, αυτήν της ποιμαντορικής - ιερατικής πατερικής ή ενός τυχαίου που ερμηνεύει την πίστη των εκκλησιαζομένων  σύμφωνα με την δικιά του κούτρα;

Ερώτημα: Είναι αυτό υπευθυνότητα από έναν ιεράρχη απέναντι στην κοινωνία;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια