ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Παραιτήθηκε ο Αλέξανδρος Διακόπουλος


Την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό υπέβαλε ο Αλέξανδρος Διακόπουλος μετά τον σάλο αντιδράσεων που προκάλεσαν οι χθεσινές του δηλώσεις ότι το "όρουτς έχει κάνει έρευνες".

"Η χθεσινή δήλωσή μου προκάλεσε σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε πρόθεσή μου. Έχω υπηρετήσει την πατρίδα επί δεκαετίες κι έχω μάθει πάντα να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού. Θα συνεχίσω να βοηθώ την πατρίδα και την κυβέρνηση με όποιο τρόπο μπορώ, όπως έκανα μέχρι τώρα" δήλωσε ο κ. Διακόπουλος.

Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση και ευχαρίστησε τον κ. Διακόπουλο για τις υπηρεσίες του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Διακόπουλος προκάλεσε χθες έντονο εκνευρισμό στο Μαξίμου, δηλώνοντας με τρόπο μάλιστα απολύτως... φυσικό: Ας μην κοροϊδευόμαστε, το Όρουτς Ρεις, έχει κάνει έρευνες.

Το Μέγαρο Μαξίμου αφού τον "άδειασε", ακολούθως τον οδήγησε σε "διευκρινιστική" δήλωση αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει και ο ίδιος ήταν αδύνατο πια να παραμείνει στην θέση του ως σύμβουλος του πρωθυπουργού σε έναν τόσο κρίσιμο και ευαίσθητο τομέα.

Η αντίστροφη μέτρηση

Η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της συνεργασίας του κ. Διακόπουλου με τον πρωθυπουργό άρχισε στην πραγματικότητα χθες από την ώρα που εκστόμισε ελαφρά τη καρδία μιλώντας στο Open πως το Όρουτς Ρέις "έχει κάνει έρευνες, για να μην κοροϊδευόμαστε. Δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός των ερευνών. Τις πρώτες μέρες δεν είχε κάνει καθόλου έρευνες, ούτε είχε απλώσει καλώδια, ούτε ακούγαμε-γιατί με τα υδροφωνικά ακούμε αν κάνει έρευνες ή όχι. Όταν εμείς "το σηκώσαμε" το θέμα και είπαμε ότι δεν κάνει έρευνες, άπλωσε καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες. Κάποια στιγμή "σηκώθηκε" λίγο ο καιρός και σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει, δεν έχει δύο. Για να σας δώσω μια μεταφορά: "μαρκάρει" την περιοχή του. Όποιος έχει βγάλει βόλτα τον σκύλο του καταλαβαίνει τι εννοώ".

Συμπλήρωσε δε με την ίδια φυσικότητα πως: "Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έρευνα έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση".

Λίγη ώρα μετά επιχείρησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του, με νέες:

"Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής, αναφορικά με τις πρωινές μου δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Καταρχάς, σημείωσα ότι δεν θα αναφερθώ στην τακτική κατάσταση και ότι αυτή δεν είναι η αρμοδιότητά μου.

Ως εκ τούτου, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η αναφορά μου αφορούσε "προσπάθεια" ερευνών, σύμφωνα και με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, όχι όμως, "πραγματοποίηση", με προφανή στόχο την επίδειξη σημαίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX.

Διευκρίνισα επίσης πως επιχείρησε να διεξάγει έρευνες και διέκοψε, εφόσον εξαρχής ο πραγματικός στόχος της Τουρκίας δεν ήταν η πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών. Η Ελλάδα έχει τη στρατηγική και διπλωματική πρωτοβουλία και διαμορφώνει τις εξελίξεις με τις κινήσεις της".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια