ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Οι Πύργοι Τραμπ στην Τουρκία επηρεάζουν στάση ΗΠΑ; Φωτο-βίντεο


H συχνή εναλλαγή στάσης του Ντόναλντ Τραμπ στο θέμα του Συριακού, της Τουρκίας και το άδειασμα των πρώην συμμάχων των ΗΠΑ, των Κούρδων, έχει οδηγήσει πολλούς αναλυτές στο συμπέρασμα πως η φιλική στάση του Αμερικανού Προέδρου προς την Τουρκία και τον ίδιο τον Ερντογάν συνδέεται με τις οικονομικές εξαρτήσεις και επενδύσεις που διαθέτει ο Τραμπ στην Τουρκία.

Ο Τραμπ και η οικογένειά του έχουν εδώ και καιρό επιχειρηματικούς δεσμούς με την Τουρκία. Το πιο αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι οι δυο πύργοι Τραμπ στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Οργανισμός Trump περιγράφει τα κτήρια στον ιστότοπό του ως «ορόσημο στην ιστορική πόλη της Κωνσταντινούπολης» και σημειώνει ότι είναι ο πρώτος και μοναδικός πύργος γραφείων και κατοικιών στην Ευρώπη, με γραφεία, διαμερίσματα και πολυτελή καταστήματα. Η Washington Post ανέφερε ότι ο Οργανισμός Τραμπ πληρώθηκε μέχρι τα 10 εκατομμύρια δολάρια για να βάλει το όνομα του Τραμπ στα δύο κτήρια.Τον Απρίλιο του 2012 η κόρη του Αμερικανού Προέδρου, Ιβάνκα Τραμπ, ευχαρίστησε τον τότε πρωθυπουργό Ερντογάν επί τη ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας των Πύργων Τραμπ στην Κωνσταντινούπολη.Σύμφωνα με μια ανασκόπηση των θέσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της οικογένειας Τραμπ, η Ιβάνκα πραγματοποίησε επαγγελματικά ταξίδια στην Τουρκία το 2009, το 2010 και το 2012.

Βίντεο από τα εγκαίνια των Πύργων
O τουρκικός σύνδεσμος

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ο βασικός επιχειρηματικός σύνδεσμος της Ιβάνκα Τραμπ στην Τουρκία ήταν ο Μέχμετ Αλί Γιαλτσιντάγκ, γαμπρός του ιδρυτή της Dogan Holding, Aydin Dogan, δημιουργός πίσω από τους Πύργους Trump στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Yalcindag θεωρεί τον εαυτό του στενό φίλο του Τραμπ και της οικογένειάς του. Αφού οι Dogans επένδυσαν 400 εκατομμύρια δολάρια στους Πύργους, ο Trump είπε «έχουμε μια μεγάλη, μεγάλη φιλία και μια σχέση μαζί τους».Η εκδοχή των New York Times

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως οι New York Times έγραψαν ότι ο όμιλος των επιχειρήσεων Τραμπ δεν κατέχει στην πραγματικότητα το τουρκικό κτήριο. Η αλήθεια είναι, λένε οι ΝΥΤ, ότι το 2010 ο Τραμπ έδωσε την άδεια στους Τούρκους ιδιοκτήτες να χρησιμοποιήσουν το όνομά του έναντι αμοιβής. Ωστόσο το όνομα του τουρκικού κτηρίου «αναγκαστικά» συνδέεται με τις επιχειρήσεις Τραμπ.

Δικαστική υπόθεση

Σε μια νομική υπόθεση που κατατέθηκε από 29 Γερουσιαστές και 186 House Democrats, μία από τις τρεις αγωγές που ισχυρίστηκαν ότι o Τραμπ παραβιάζει τις ρήτρες αποδοχών του Συντάγματος (οι οποίες απαγορεύουν στον Πρόεδρο να λαμβάνει χρηματιστικά ή άλλα οφέλη αξίας από ξένες ή αμερικανικές κρατικές οντότητες), ονομάζει την Τουρκία ως μια από τις χώρες όπου ο Τραμπ έχει προσωπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σύγκρουση συμφερόντων. Άλλες χώρες που απαριθμούνται περιλαμβάνουν την Κίνα και τις Φιλιππίνες.

Οι επιχειρήσεις που συνδέονται με την τουρκική κυβέρνηση είναι επίσης σημαντικοί προστάτες του Οργανισμού Τραμπ. Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν πραγματοποιήσει 14 επισκέψεις σε ακίνητα του Αμερικανού Προέδρου, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα, σύμφωνα με ανάλυση που διενεργήθηκε για το NBC News από το Citizens for Responsibility and Ethics στην Ουάσινγκτον.
Business με Ρωσία – Σ. Αραβία

Ο Τραμπ έχει επίσης εξεταστεί για τα οικονομικά του συμφέροντα σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας. Η συχνή «κατανόηση» και «κατευναστική» διάθεση που επιδεικνύει έναντι των ηγετών των δύο χωρών, δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με το εάν ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε κίνητρα από προσωπικά συμφέροντα όταν τα χειρίστηκε με επίσημη ιδιότητα. Οι οικονομικοί δεσμοί του Τραμπ με τη Ρωσία ήταν ιδιαίτερα σημαντικοί για την έρευνα του πρώην ειδικού νομικού Ρόμπερτ Μίλερ σχετικά με τη ρωσική παρέμβαση στις εκλογές του 2016. Αποτελούν, επίσης, βασική εστίαση του House Intelligence Committee, που διεξάγει έρευνα επιβολής μομφής, εξετάζοντας εάν ο Πρόεδρος χρησιμοποίησε το δημόσιο γραφείο του για ιδιωτικό κέρδος.

https://www.sigmalive.com/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια