ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τουρκία: Δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας - Αιγύπτου, ενώ υπάρχουν μεταξύ τουρκίας και Λιβύης!!! 😂😂😂😂😂


"Δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου. Οι λεγόμενες περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας, όπως περιγράφεται στη συμφωνία οριοθέτησης που υπογράφηκε σήμερα, δεν αποτελούν πρόβλεψη για την Τουρκία. Αυτή η οπτική μας θα παρουσιαστεί και στην περιοχή και στο τραπέζι", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας την υπογραφή συμφωνίας καθορισμού θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

"Η λεγόμενη περιορισμένη περιοχή βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, η οποία αναφέρεται επίσης στα Ηνωμένα Έθνη.

Η Αίγυπτος, η οποία παρέδωσε 11.500 τ.χμ. με τη συμφωνία που υπέγραψε με την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση το 2003, χάνει επίσης τη θαλάσσια δικαιοδοσία της με αυτήν τη λεγόμενη συμφωνία που υπέγραψε με την Ελλάδα σήμερα", αναφέρει το ΥΠΕΞ και συμπληρώνει:

"Με αυτήν τη συμφωνία, γίνεται προσπάθεια ώστε κάποιοι να σφετεριστούν τα δικαιώματα της Λιβύης.

Τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας δεν θα επιτρέψουν καμία δραστηριότητα σε αυτές τις περιοχές και η χώρα μας και οι Τουρκοκύπριοι στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσουν αναμφίβολα να αμύνονται αποφασιστικά".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια