ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ρόδος: Σύλληψη Γερμανού για κατασκοπεία.


Μία περίεργη υπόθεση έχει αναλάβει η Αστυνομία της Ρόδου, καθώς πέρασε χειροπέδες σε έναν Γερμανό τουρίστα, στο αμάξι του οποίου βρέθηκε εξοπλισμός για κατασκοπεία, ενώ ο ίδιος δηλώνει ραδιοερασιτέχνης, γράφει το europost.gr.

Σε μια περίοδο ευαίσθητη, αν μη τι άλλο, για τα εθνικά μας θέματα και εν μέσω επιφυλακής, στη Ρόδο συνελήφθη ένας Γερμανός τουρίστας για παράβαση του Ν.4070/12 «ρύθμιση ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μεταφορών, δημοσίων έργων και άλλες διατάξεις».

Να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει αλλεπάλληλες συλλήψεις γερμανών πολιτών που εργάζονται ως κατάσκοποι για την Τουρκία. Οι δραστηριότητές τους αναπτύσσονται σε ακριτικά νησιά. Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως και Ρόδος μέχρι στιγμής αποδεικνύεται πως είναι οι χώροι που εστιάζουν οι γερμανοί κατάσκοποι των τούρκων, οι οποίοι όμως κατορθώνουν να συγκεντρώνουν πληροφορίες που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα (διάταξη, αποθήκες, μεταφορές υλικών) του ελληνικού στρατού που έχει αναλάβει την άμυνα των νησιών αυτών.

Κάποια στιγμή κάποιος γερμανός κατάσκοπος έστελνε φωτογραφικό υλικό (και συντεταγμένες) ελληνικού στρατοπέδου στην Κω, το οποίο όμως ήταν στάνη προβάτων, με στρατιωτικό ύφασμα παραλλαγής που διαχώριζε την στάνη από τον δρόμο...

Ας κρατηθεί ως σταθερό στοιχείο ότι η Τουρκία βρίσκει πρόθυμους για κατασκοπεία εις βάρος της Ελλάδας, ευρωπαίους πολίτες που κατάγονται κυρίως από Γερμανία (αλλά και από άλλες βορειο-ευρωπαϊκές χώρες)...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια