ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Κι αν το εμβολίσει ένα παλιό τάνκερ που «χάλασε» το τιμόνι του;


Τι να κάνουμε, ρε πατριώτες, μας έλαχε ένας ετοιμοθάνατος δικτάτορας που συνομιλεί μόνο με τον Μωάμεθ Β' τον Πορθητή, τον Κεμάλ Ατατούρκ και τον Αλλάχ σε απευθείας γραμμή και ονειρεύεται ένα κόσμο που η Τουρκία θα ρυθμίζει τις τύχες της Μεσογείου και των παλιών Οθωμανικών κτήσεων.

Ο άνθρωπας έχει όνειρα, θέλει να γίνει ο Ρετσέπ Ατατούρκ, να εξοβελίσει το κοσμικό κράτος του Κεμάλ σαν μια δυσάρεστη παρένθεση στην Ιστορία.

Από την άλλη, μη νομίζετε ότι οι Ευρωπαίοι, οι Ισραηλινοί, οι Αμερικανοί, οι Αιγύπτιοι και οι λοιποί Άραβες δεν θα ήθελαν να δουν τα μούτρα του να "τρώνε χώμα".

Απλά, έχουν οικονομικά συμφέροντα και δεν θα κάνουν τίποτα πριν σιγουρευτούν ότι είναι έτοιμος να καταρρεύσει.

Ως τότε, η αιχμή του δόρατος είμαστε εμείς!

Μετά τον αφανισμό αυτού και του σογιού του, θα μπορούν να κάνουν "Business as Usual" με τους διαδόχους, που υποψιάζομαι ότι θα είναι πολύ πιο διαλλακτικοί μέχρι να αποφύγουν κάποιον εμφύλιο μέσα στην Τουρκία.

Ο ίδιος, πολύ θα ήθελε να ξεκινήσει σαματά με την Ελλάδα, είμαστε το αγκάθι στα παϊδια του.

Όμως, ξέρει καλά, ότι αν φάει μια γερή σφαλιάρα, οι ώρες του στην Εξουσία θα είναι μετρημένες.

Έτσι, θα πουλάει τσαμπουκά, θα βρυχάται, θα απαιτεί, αλλά δεν θα κάνει τίποτα, όσο εμείς παραμείνουμε ψύχραιμοι και αποφασισμένοι.

Γι αυτό, δεν χωράνε ηττοπάθειες, ότι δήθεν "τον εκνευρίσαμε" με τη συμφωνία μας με την Αίγυπτο. Απλά δείξαμε ότι τον έχουμε γραμμένο στα μέζεά μας (τι έγινε άραγε αυτή η μουχρίτσα ο Ζουράρις;).

Μόνο τέτοια στάση καταλαβαίνει ο Τούρκος, γιατί αν του δώσεις δάχτυλο θα δαγκώσει το χέρι και αν του δώσεις χέρι θα δαγκώσει το μπράτσο.

Και κάτι άλλο επίσης:

Οι Τούρκοι θέλουν να ρίξουμε εμείς την πρώτη σφαίρα σε πολιτικό πλοίο, όπως το ερευνητικό τους.


Αν αντί για σφαίρα του ρίξουμε κανένα παλιό τάνκερ που "χάλασε το τιμόνι του", τι θα κάνουν; Έχουμε τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του κόσμου, κάτι μπορεί να χρησιμεύσει κι αυτός, τι λέτε;


Κώστας Κάπος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια