ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Οι Τούρκοι θέλουν την ΡΕΒΑΝΣ! Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, «καίει» το Αιγαίο


Τα δύο μέτωπα της Άγκυρας κατά των Ελλήνων...

Ακόμα δεν έχει ξεπεράσει η Άγκυρα, το περιστατικό που ‘’τσαλάκωσε’’ το ηθικό του στόλου των γειτόνων με την φρεγάτα Kemal Reis!!!

Θυμίζουμε πως κατά την διάρκεια του περιστατικού, 100 μίλια νότια του

Καστελόριζου, ο Τούρκος κυβερνήτης της φρεγάτας «Kemal Reis» εκτίμησε λανθασμένα πως η ελληνική επιχείρησε να ανακόψει την πορεία του ερευνητικού πλοίου και ενώ βρισκόταν στα αριστερά της φρεγάτας «ΛΗΜΝΟΣ», άλλαξε πορεία και την προσέγγισε.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ελληνική φρεγάτα να προσκρούσει με την πλώρη στην πρύμνη και συγκεκριμένα κοντά στην προπέλα του «Kemal Reis». Ο Τούρκος κυβερνήτης, ακολουθώντας προφανώς εντολές, πόνταρε στο κατά 25 χρόνια νεότερο πλοίο του και στο γεγονός ότι στην περιοχή γύρω από το ORUC REIS εκτός από την φρεγάτα του έπλεε μεγάλος αριθμός Τουρκικών πολεμικών πλοίων με το ΛΗΜΝΟΣ να κινείται μόνο του ενώ μια ακόμη Ελληνική φρεγάτα βρισκόταν μερικά μίλια από τον Τουρκικό στολίσκο.
Ωστόσο, από την πρόσκρουση η ελληνική φρεγάτα δεν έπαθε τίποτα σε αντίθεση με το «Kemal Reis» που υπέστη ζημιές. Αυτό η Τουρκία δεν μπορεί να το ξεχάσει και προσπαθεί να το διαχειριστεί σε δύο μέτωπα:

Προπαγάνδα! Δημοσιεύματα, φωτογραφίες και βίντεο επιχειρούν να παρουσιάσουν ότι η Τουρκική φρεγάτα δεν έχει υποστεί την παραμικρή ζημιά και λαμβάνει μέρος σε αποστολές και ασκήσεις. Επιπλέον, αναφέρουν πως το Καστελόριζο βρίσκεται στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας!!!!!!

Τακτική! Οι Τούρκοι φαίνεται ότι αναζητούν την «ρεβάνς» με εντολές προς τα πλοία τους να ασκήσουν έντονη πίεση στον Ελληνικό Στόλο και να ψάξουν το λάθος. Η Αθήνα παραμένει σε κόκκινο συναγερμό, καθώς το Oruc Reis επανήλθε στα διεθνή ύδατα άνωθεν της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, συνοδευόμενο μάλιστα από 10 πολεμικά πλοία.Ακόμα και τουρκικά πολεμικά πλοία που ανήκουν στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας έχουν περάσει τα Στενά
και είναι ανεπτυγμένα στο Αρχιπέλαγος σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί η αριθμητική υπεροχή. Ταυτόχρονα, ένας μικρός στολίσκος με επικεφαλής τις πιο καινούργιες Τουρκικές φρεγάτες ΜΕΚΟ, Κemal και Salih Reis ανέλαβε να λειτουργήσει ως “ασπίδα” στο ερευνητικό Oruc Reis.

Μην ξεχνάμε όμως πως ο Ελληνικός Στόλος βρίσκεται συνεχώς ανεπτυγμένος κάθε γωνιά του Αιγαίου, έτοιμος να απαντήσει δυναμικά σε περίπτωση που το τουρκικό ερευνητικό ποντίσει καλώδια, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα κατηγορηθεί για αναίτια επίθεση σε διεθνή ύδατα (έτσι λειτουργούν αυτά). Βέβαια, το Αρχηγείο Στόλου δεν επεδίωξε να στείλει στην περιοχή της navtex ανάλογο αριθμό πολεμικών πλοίων με αυτόν του Τουρκικού στόλου αλλά κράτησε τις Μονάδες επιφανείας πιο κοντά στα Ελληνικά νησιά.

Οι Μονάδες μας είναι επιλεγμένες και μια από αυτές είναι η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ. Έχουν αναλάβει την επιτήρηση της Τουρκικής “αρμάδας” με τους γείτονες να πέφτουν στην παγίδα της αριθμητικής υπεροχής, προχωρώντας σε προκλητικές κινήσεις στην θάλασσα με στόχο να “εκφοβίσουν” τα Ελληνικά πληρώματα και να τα απομακρύνουν. Ωστόσο, οι Έλληνες δεν έχουν «μασήσει».

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, τα λάθη από τους Τούρκους κυβερνήτες διαδέχονται το ένα το άλλο με αποκορύφωμα το περιστατικό με την φρεγάτα «Λήμνος» και το Kemal Reis.

Ως εκ τούτου, οι Τούρκοι αναζητούν απεγνωσμένα το λάθος από τα Ελληνικά πληρώματα για να πάρουν την ΡΕΒΑΝΣ. Εντούτοις, στο Ελληνικό Επιτελείο παραμένουν σε απόλυτη ψυχραιμία, ενώ ταυτόχρονα διαθέτουν τεράστια εμπιστοσύνη στις ικανότητες και στη ναυτοσύνη των κυβερνητών σε όλα τα Πολεμικά πλοία.

Τόσο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος όσο και ο Αρχηγός του ΓΕΝ Στυλιανός Πετράκης έχουν δώσει επιπλέον εντολές για απόλυτη επαγρύπνηση.
https://www.el.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια