ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

“Ο Ερντογάν μοιράζει εκατομμύρια για να ΄χει εκ του ασφαλούς “δικό” του πρόεδρο στις ΗΠΑ”


Εξαιρετικά αποκαλυπτικό το άρθρο του Μάϊκλ Ρούμπιν στo Washington Examiner για το χρήμα -πολύ χρήμα- που διοχετεύει το καθεστώς Ερντογάν σ΄ όλους τους υποψηφίους προέδρους των ΗΠΑ! Μ΄ αυτό το τρόπο ο Τούρκος πρόεδρος “χτίζει γέφυρες” με ασφάλεια.
Όλα αυτά μας αφορούν άμεσα και εξηγούν πολλά για το γεγονός ότι ο Ερντογάν μιλά όποτε θέλει με τον Τραμπ.

Όπως γράφει ο πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου, “ο Ερντογάν είδε τη δημοκρατία όπως ένα τραμ! Επιβιβάστηκε για όσο του ήταν χρήσιμο και μετά κατέβηκε! Η περιφρόνηση του για τη δημοκρατία όμως εκδηλώνεται και εκτός Τουρκίας”.

Ο Ρούμπιν γράφει ότι κατά τη διάρκεια των αμερικανικών εκλογών του 2016, ο Ερντογάν ανέμενε να κερδίσει η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον. Κάλυψε όμως τα νώτα του δίνοντας μέσω αντιπροσώπων εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια στο συνεργάτη του Τραμπ, Μάικλ Φλίν…

… Ο Μάϊκλ Βέρτζ, μελετητής στο Κέντρο για την Αμερικανική Πρόοδο, για παράδειγμα, έστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον επικεφαλής της εκστρατείας της Κλίντον Τζον Ποντέστα : «Η ομάδα του Ερντογάν πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις στις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της αντιπολίτευσης (CHP, Κούρδοι, Γκιουλενιστές κ.λπ.) σε επαφή με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και την USG. Μου είπαν ότι η ομάδα του Ερντογάν προσπαθεί επίσης να διεισδύσει μέσω δωρεών σε δημοκρατικούς υποψηφίους, συμπεριλαμβανομένου του δικού σας”.

Στη συνέχεια, ο Βέρτζ παρείχε ονόματα συγκεκριμένων φορέων για τους οποίους πρέπει να ανησυχούν, συμπεριλαμβανομένου του Αλί Κινάρ, που είναι σήμερα ο πρόεδρος του Turkish Heritage Organization, το οποίο συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων αντιπροσώπων της τουρκικής κυβέρνησης στην Ουάσιγκτον. Ο προγραμματισμός του αντικατοπτρίζει σταθερά την ατζέντα του Ερντογάν παρά σε ζητήματα πολιτισμού και κληρονομιάς.

Ο προκάτοχος του Κινάρ, Αλί Ντανισμάζ , παραιτήθηκε μόλις το FBI τον ρώτησε σχετικά με τις δραστηριότητές του, οι οποίες ισοδυναμούσαν με σαφείς παραβιάσεις του νόμου περί ξένων πρακτόρων.

Ο Ερντογάν παίζει και τώρα με τα δύο κόμματα . Συνεχίζει να προσεγγίζει τον Τραμπ, ο οποίος επαίνεσε τον Τούρκο ομόλογό του όταν συναντήθηκε με πρώην ομήρους, συμπεριλαμβανομένου του Πάστορα Άντριου Μπράνσον, τον οποίο ο Ερντογάν κρατούσε παράνομα.

Τον περασμένο μήνα, ο εκτελεστικός διευθυντής του Turkish Heritage Organization Ελβίρ Κλεμπίτς ανέλαβε το τιμόνι της επιτροπής «Εθνική σχέση και δέσμευση δεοντολογίας» της εκστρατείας Μπάιντεν. Αυτό μπορεί να του δώσει θέση στη διοίκηση Μπάιντεν σε περίπτωση νίκης του πρώην αντιπροέδρου .

Ο Μουράτ Γκιουζέλ, ένας Τούρκο- Αμερικανός επιχειρηματίας και συχνός δωρητής του Δημοκρατικού Κόμματος, ο οποίος προηγουμένως ήταν επικεφαλής του Εθνικού Συντονιστικού Συμβουλίου του Δημοκρατικού Κόμματος, τέθηκε υπό τον έλεγχο του FBI για τη δραστηριότητά του ως αρχιτέκτονς της πολιτικής του Ερντογάν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το FBI αμφισβήτησε επίσης τον συνεργάτη του Γκιουζέλ, Ι.Ζουμπερί . Φέρεται να προσέφερε σε μάρτυρες 6 εκατομμύρια δολάρια για να παραμείνουν σιωπηλοί . Ο Ζουμεπρί έδειξε τον κυνισμό των προσπαθειών του Ερντογάν να αποκτήσει πολιτική επιρροή στην Ουάσινγκτον ότα μετά τη νίκη του Τραμπ το 2016 και αφού είχε χρηματοδοτήσει πλούσια την εκστρατεία Κλίντον, 900.000 δολάρια στην εναρκτήρια επιτροπή του Τραμπ”.

Και τώρα τι γίνεται; Ο Ρούμπιν γράφει ότι ο διορισμός Κλεμπίτς δικαίως ανησυχούν Έλληνες,Κούρδους,Αρμένιους,Εβραίους και Σιίτες , Σούφι αλλά και Σουνίτες μουσουλμάνους που δεν αποδέχονται “τη μισαλλόδοξη ατζέντα Ερντογάν”.

Ο Ρούμπιν επισημαίνει ότι οι προσπάθειες διείσδυσης του καθεστώτος Ερντογάν θα πρέπει να θέσουν την Ουάσινγκτον σε επιφυλακή, γιατί όπως φαίνεται δεν είναι μόνο οι Ρώσοι που προσπαθούν -όπως φοβούνται κάποιοι- να εμπλακούν στην εκλογή του επόμενου Αμερικάνου προέδρου.

https://www.militaire.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια