ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Οι τούρκοι μας θέλουν σε ομηρία και να επιβάλουν δικούς τους όρους, ή πόλεμο.


Θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο χωρίς δισταγμό αν η Ελλάδα κλιμακώσει τις εντάσεις, διαμηνύει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντηση που είχε με τον γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας. Εσπευσε μάλιστα να συμπληρώσει, όπως μεταδίδει το Reuters ότι η χώρα του είναι ανοικτή στο διάλογο για το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου αλλά αυτός δεν μπορεί να γίνει με τις προϋποθέσεις που θέτει η Ελλάδα.

Από την πλευρά, του ο Χαϊκο Μάας είπε ότι χρειάζονται ορατά βήματα προς την αποκλιμάκωση και ετοιμότητα για διάλογο. Συμπλήρωσε ότι γνωρίζει πως οποιοσδήποτε διάλογος δεν θα είναι εύκολος αλλά ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι μπορεί να βρεθεί λύση στη διαμάχη.

Επιπλέον ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας ανέφερε ότι οι σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας βρίσκονται σε σταυροδρόμι, σημειώνοντας παράλληλα ότι προσβλέπει σε διάλογο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας στο ορατό μέλλον.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών μετέβη στην Αγκυρα μετά τις επαφές που είχε στην Αθήνα με τον Ελληνα πρωθυπουργό και τον Νίκο Δένδια. Σε δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις στην Αθήνα το μεσημέρι, είπε ότι η κλιμάκωση δημιουργεί στη Γερμανία και στους Ευρωπαίους μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό. «Η Γερμανία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας με αίσθημα αλληλεγγύης. Αυτό που χρειαζόμαστε, είναι δείγμα αποκλιμάκωσης και βούληση για διάλογο».

Χαρακτήρισε παιχνίδι με τη φωτιά ό,τι συμβαίνει, μια σπίθα μπορεί να φέρει τη ζημιά, συνέχισε. Όπως είπε, είναι αδιανόητη η εικόνα που καταγράφεται μεταξύ δύο συμμάχων. Εκτίμησε ότι απαιτείται άμεσος διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

«Όταν κάνω λόγο για συνομιλίες, μιλώ για συνομιλίες με σοβαρότητα και με βάση το διεθνές δίκαιο». Αυτές όμως μπορούν να γίνουν μόνο σε περιβάλλον «ησυχίας», τόνισε και παραδέχτηκε ότι δεν μπορούν να διεξαχθούν σε καθεστώς εντάσεων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια