ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μύκονος: Οι βίλες που έκαναν άνω-κάτω το νησί - Ο «χάρτης» των παράνομων πάρτι


Από 300 ευρώ η είσοδος - Ελάχιστη κατανάλωση από τα 1.000 ευρώ στα ρεζερβέ τραπέζια - 4.000 ευρώ τα δωμάτια με τα ποτά και τα ναρκωτικά - Από 30.000 ευρώ έως 40.000 ευρώ τη μέρα το κόστος ενοικίασης βίλας για διεξαγωγή πάρτι - Ο «χάρτης» των παράνομων πάρτι, οι τοποθεσίες, οι διοργανωτές, το μαύρο χρήμα που άλλαξε χέρια και το κυνηγητό με τις αστυνομικές αρχές

Η σύλληψη του 36χρονου φερόμενου ως διοργανωτή του περίφημου “κορωνοπάρτι” σε βίλα στη Φτελιά με τους 469 καλεσμένους, στο οποίο συμμετείχε και το ζευγάρι από την Βενεζουέλα που το είχε σκάσει από το ξενοδοχείο αναφοράς για τον κορωνοϊό για να συλληφθεί έχοντας πάνω του ναρκωτικά, μεθαμφεταμίνες και μια ροζ σκόνη που βοηθάει στις σεξουαλικές επιδόσεις, ήρθε ως αποτέλεσμα πολύμηνης έρευνας από τους ανθρώπους του Σωματείου Επιχειρήσεων Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου σε συνεργασία με τις αστυνομικές Αρχές του νησιού.

Στόχος αυτής της συνεργασίας ήταν να παταχθεί μια και καλή το φαινόμενο των παράνομων πάρτι στις βίλες, αφενός διότι προκαλούσε αθέμιτο ανταγωνισμό με τα μπαρ και τα κλαμπ, αφετέρου διότι οι εν λόγω εκδηλώσεις αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Και μπορεί οι καταγγελίες να έπεφταν “βροχή”, οι διοργανωτές ωστόσο όλο και κατάφερναν να ξεγλιστρούν από την τσιμπίδα του Νόμου, πατώντας πάνω στα παραθυράκια του, με σκοπό τι άλλο, το εύκολο και γρήγορο κέρδος που τους αποφέρουν τα πάρτι μέσα σε μια μόλις βραδιά.

Δεν είναι υπερβολή, το γνωρίζει άλλωστε και η Αστυνομία, ότι κάποια στιγμή εκεί προς το τέλος του Ιουλίου έως τις αρχές του Αυγούστου οι διοργανωτές των πάρτι έφτασαν στο σημείο να νοικιάζουν ξεχωριστά το κάθε δωμάτιο της εκάστοτε βίλας έναντι 4.000 ευρώ μαζί με τα παρελκόμενα, δηλαδή τα ποτά και τα ναρκωτικά.

Οι τιμές εισόδου στα εν λόγω πάρτι ξεκινούσαν από 300 ευρώ το άτομο με open bar, τα ρεζερβέ τραπέζια είχαν ελάχιστη κατανάλωση από 1.000 ευρώ έως 5.000 ευρώ με τους μεσίτες του νησιού να δέχονται προτάσεις για να νοικιάσουν βίλες έναντι 30.000 ευρώ και 40.000 ευρώ τη μέρα (!).

Ο τρόπος προσέλκυσης της πελατείας, ήταν απλός. Σερβιτόροι και πορτιέρηδες που εργάζονταν στα καλά μαγαζιά μαζί με τους concierges τσίμπαγαν πελάτες, επί το πλείστον εύπορους ξένους τουρίστες που επιζητούσαν ξέφρενη διασκέδαση με αλκοόλ, γυναίκες και ναρκωτικά και τους μάζευαν με βαν στις βίλες μόλις έκλεισαν τα μπαρ και μπιτς μπαρ. Οι πελάτες πλήρωναν είτε σε μετρητά, είτε με πιστωτική κάρτα σε POS που ήταν συνδεδεμένα με τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού.

Κι ο έλεγχος εντός των σπιτιών δεν ήταν και το ευκολότερο πράγμα του κόσμου για τις αστυνομικές Αρχές. Δεν είχαν την δυνατότητα να εισβάλουν και να προχωρήσουν σε έρευνα χωρίς την άδεια εισαγγελέα θεωρώντας ότι είναι ιδιωτικός χώρος, όντες αναγκασμένοι να περιμένουν απ’ έξω ωσότου τελειώσει το πάρτι, προχωρώντας σε τροχονομικούς ελέγχους, έχοντας μαζί τους ειδικά σκυλιά Κ9 για την ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών.

Με αυτό τον τρόπο άλλωστε κατάφεραν να συλλάβουν τον φερόμενο ως διοργανωτή του περίφημου πάρτι της Φτελιάς καθώς και το ζευγάρι από την Βενεζουέλα. Θεωρητικά η αστυνομία θα μπορούσε να παρέμβει σε όσες βίλες ήταν δηλωμένες ως τουριστικά καταλύματα, όχι όμως να εισέλθουν στα δωμάτια αλλά μόνο στον περιβάλλοντα χώρο και στην πισίνα. Οι διοργανωτές, έχοντας πρώτα συμβουλευτεί δικηγόρους σταμάτησαν να πραγματοποιούν τα πάρτι στους εξωτερικούς χώρους της εκάστοτε βίλας και κλείνονταν μέσα στα δωμάτια και στα σαλόνια προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο, άσχετα εάν με αυτό το τρόπο αυξάνονταν κατακόρυφα οι πιθανότητες να μεταδοθεί ο ιός σε περίπτωση που ανάμεσα στο πλήθος διασκέδαζαν ασυμπτωματικοί φορείς.

Πολύ γρήγορα λοιπόν τα πάρτι στις βίλες εξελίχτηκαν σε υγειονομικές βόμβες. Συνέβαλαν κι αυτά μαζί με ορισμένα απείθαρχα μπιτς μπαρ στην έξαρση των κρουσμάτων στη Μύκονο. Ως αποτέλεσμα ήρθαν τα έκτακτα μέτρα με την επιβολή υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους χώρους και την απαγόρευση όλων των εκδηλώσεων.

Η αστυνομία και το Σωματείο Επιχειρήσεων Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου ( Σ.Ε.Δ.Ε.Μ) θεωρούν ότι όλο το παιχνίδι παίχτηκε φέτος σε πέντε- έξι βίλες μεταξύ Ελλήνων, Γάλλων και Λιβανέζων που παρά τις συστάσεις και το ανελέητο κυνηγητό επέμεναν και επιμένουν να διοργανώνουν πάρτι, αποκομίζοντας όπως αναφέρουμε πιο πάνω, εύκολα και αφορολόγητα κέρδη.

Σύμφωνα με τις επίσημες καταγγελίες της Σ.Ε.Δ.Ε.Μ στο αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου οι βίλες στις οποίες διεξάγονται τα παράνομα πάρτι βρίσκονται στις περιοχές, Κούνουπα, Άγιος Στέφανος, Καλό Λιβάδι, Χουλάκια, Super Paradise και Λούλος Καλαφάτη.Τα παράνομα πάρτι

Συγκεκριμένα, στις 7 Ιουλίου τα μέλη του Σ.Ε.Δ.Ε.Μ καταγγέλλουν στο Α.Τ Μυκόνου την διοργάνωση πάρτι σε βίλα στην περιοχή Κούνουπα, με την σημείωση ότι έχει πραγματοποιηθεί ξανά πάρτι το Σάββατο 20 Ιουνίου και είχε ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Στις 10 Ιουλίου 2020, τα μέλη του σωματείου Σ.Ε.Δ.Ε.Μ με επιστολή τους προς το το αστυνομικό τμήμα Μυκόνου αναφέρονται την διοργάνωση παράνομου πάρτι κατά τις απογευματινές ώρες μετά τις 18.00 σε βίλα στην περιοχή Χουλάκια με την ονομασία Mykonos Spirit Villas by Live&Travel. Οι διοργανωτές λένε στην πρόσκληση ότι δεν χρεώνουν την είσοδο, ζητώντας από τους καλεσμένους να έρθουν έχοντας μαζί τους, τουλάχιστον από ένα μπουκάλι αλκοόλ ο καθένας.

Τέσσερις μέρες μετά, το σωματείο με ένα επιστολή επισημαίνει στην Αστυνομία την διεξαγωγή ενός ακόμη πάρτι, αυτή τη φορά σε πολυτελή βίλα στην περιοχή Καλό Λιβάδι. Οι διοργανωτές αναφέρουν στην πρόσκληση ότι δικαίωμα εισόδου έχουν μόνο όσοι έχουν προσκληθεί, ζητώντας μεταξύ άλλων τα φιλοδωρήματα στο προσωπικό να δοθούν σε μετρητά.

Στις 21 Ιουλίου, σύμφωνα με άλλη καταγγελία του σωματίου διοργανώνεται σε βίλα στην περιοχή Άγιος Στέφανος, πάρτι με την συμμετοχή διεθνούς φήμης Dj, το κασέ των οποίων ξεπερνά τις 50.000 ευρώ για μια μόλις εμφάνιση. Είναι το χρονικό σημείο που οι βίλες ανταγωνίζονται ανοιχτά πλέον τα μαγαζιά για το ποιος θα καταφέρει να κλείσει τον καλύτερο Dj με τους επιχειρηματίες να τους απειλούν ότι εφόσον παίξουν μουσική σε βίλες δεν πρόκειται να τους φέρουν στα μαγαζιά τους.

Στις 23 Ιουλίου, σε ανάλογη καταγγελία προς την αστυνομία, τα μέλη του σωματείου αναφέρουν ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι σε μια βίλα στην περιοχή Super Paradise με την ονομασία “Paradise Estate Mykonos” στην οποία πέρυσι είχαν διοργανωθεί πέρυσι πάρτι με την ονομασία “ILLUMINA”, πραγματοποιείται πάρτι μετά τα μεσάνυχτα. Μάλιστα ο διοργανωτής δεν διστάζει να δημοσιοποιήσει στιγμιότυπα στο προφίλ του στο Instagram κιαπό ένα άλλο event που πραγματοποιήθηκε μια μέρα μόλις μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο, συγκεκριμένα στις 20 Αυγούστου.

Όπως διαπιστώνεται στο επίμαχο φωτογραφικό υλικό, ο Dj έχει στήσει τα μηχανήματα του σε εσωτερικό χώρο, ενώ κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν φοράει προστατευτική μάσκα. Όσο για τις απαραίτητες αποστάσεις, ούτε λόγος να γίνεται αφού κυριολεκτικά είναι ο ένας πάνω στον άλλον.O πρόεδρος του σωματείου, Γιάννης Θεοχάρης μιλώντας στο ΘΕΜΑ, ανέφερε ότι «απο την πρώτη στιγμή της πανδημίας τα 150 μέλη του σωματείου κινηθήκαμε με ξεκάθαρες αρχές , στις οποίες παραμένουμε συνεπείς. Δώσαμε προτεραιότητα στην δημόσια υγεία , την συλλογικότητα , την ομαδικότητα , τη διαφάνεια και τον σεβασμό στη νομιμότητα. Η περίοδος που διανύουμε από το Μάρτιο του 2020 λόγω των περιοριστικών μέτρων πρόληψης της διασποράς του COVID-19 που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση αλλά και παγκοσμίως, έχουν αναδείξει στη Μυκονο τον πρώτο τουριστικό προορισμό της χωρας, ένα χρόνιο πρόβλημα και δη αυτό της οργάνωσης πάρτυ σε ιδιωτικούς χώρους.Το φαινόμενο αυτό γίνεται άκρως επικίνδυνο σήμερα διότι η έξαρςή του αποτελεί σημαντική πηγή διάδοσης του κορωνοιου λόγω μη τήρησης των μέτρων για τις αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων, τη μη χρήση μάσκας και το συνωστισμό. Η δημόσια υγεία απειλείται από την επιλογή της διασκέδασης σε χώρους που ο έλεγχος είναι δύσκολος δίχως την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού».

Ο κ. Θεοχάρης ζητάει από τις αρμόδιες Αρχές η καταστολή τέτοιων φαινομένων να είναι άμεση και οργανωμένη και η τιμωρία παραδειγματική, όπως πρόσφατα όταν και επιβλήθηκε ποινή 4 ετών σε διοργανωτή πάρτι σε βίλα.

Για να προσθέσει: «Οι έλεγχοι είναι πολύ αυστηροί, καταστήματα κλείνουν μετά από ελέγχους έστω και με ελαφρές παραβάσεις, η οικονομική καταστροφή τους είναι προ των πυλών και στην αντίπερα όχθη πάρτι εξ ολοκλήρου παράνομα που απειλούν τόσο τη δημόσια υγεία όσο και την οικονομία συνεχίζουν να βρίσκονται εκτός κρατικού ελέγχου.Η διοργάνωση τέτοιων πάρτυ μας βρίσκει αντίθετους σε όλες της πτυχές λειτουργίας τους σε σχέση με τις νόμιμα λειτουργούσες επιχειρήσεις μας. Πληρώνουμε φόρους, αποδίδουμε ΦΠΑ, εισφορές εργαζομενων, σε αντίθεση με τα πάρτυ σε ιδιωτικούς χώρους που πέραν του ότι δε διοργανώνονται νόμιμα, φοροδιαφεύγουν, εισπράττοντας υπέρογκα ποσά (τιμή εισόδου από 300-1.000€/άτομο) και δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό με τις νόμιμες επιχειρήσεις μας».


Φρίξος Δρακοντίδης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια