ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τι έλεγε ο νόμος του Σύριζα περί τιμωρίας για παραβίαση μέτρων πρόληψης ασθενειών

Για να περιορίσουμε λιγάκι τις αυθαίρετες ερμηνείες του Νόμου από πολλούς μόνιμα αντιρρησίες (τουλάχιστον όσο δεν έχουν έναν αναπνευστήρα στο λαρύγγι τους που θα περιόριζε τη ζέση τους για επαναστατικές κουβέντες) ας δούμε το Νόμο, όπως ψηφίστηκε όχι από τη "φασιστική" κυβέρνηση του "Κούλη", αλλά από την προοδευτικιά Κυβέρνηση του Άχαστου, το 2019:

Άρθρο 285 - Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) - Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ: 01/07/2019

1. Όποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται: α) με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ζώα, β) με φυλάκιση και χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.

2. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα μεταδοθεί η ασθένεια σε ζώα, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή, και αν είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί σε άνθρωπο, επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη.

3. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.

4. Όποιος στις περιπτώσεις της παραγράφου 1 παραβιάζει τα μέτρα από αμέλεια, τιμωρείται: α) στην περίπτωση του στοιχείου α΄ με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας και β) στην περίπτωση του στοιχείου β΄ με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή.


Κώστας Κάπος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια