ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Θα σταματήσει όλες τις έκνομες ενέργειες η Άγκυρα ή θα πάμε σ’ έναν διάλογο με παραβιάσεις;


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ., HELLAS JOURNAL

-Ο διάλογος θα γίνει όταν τερματιστούν όλες οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας διαμηνυει η Αθήνα…
Ο στόλος παραμένει ακοίμητος φρουρός του Αιγαίου…

Οι αναφορές του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις από την μία κι από την άλλη οι απειλές από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει για να “τελειώσει” τη δουλειά που έχει ξεκινήσει σε Αιγαίο και Μεσόγειο, συνθέτουν το πραγματικό πεδίο της τουρκικής παραβατικότητας.

Μια ακόμη παράμετρος είναι η Αίγυπτος που έρχεται να καταγγείλει τη νευρική Τουρκία για τις παρανομίες της στην Αν. Μεσόγειο.
Μια βεντάλια εξελίξεων στη σκακιέρα της ευρύτερης γειτονιάς μας που σίγουρα δεν αφήνουν αδιάφορες τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Βέβαια, εκτός των αναλύσεων που γίνονται για όλα αυτά, η ηγεσία ζητά προς τους σχηματισμούς να διατηρηθεί η απαραίτητη επαγρύπνηση σε όλο το μήκος των Ελληνοτουρκικών συνόρων, χερσαίων και θαλάσσιων.

“Εμπιστοσύνη δεν μπορούμε να έχουμε για τίποτα και σε κανέναν, η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας είναι ο δικός μας μονόδρομος”, σημειώνουν στρατιωτικές πηγές οι οποίες απέδειξαν περίτρανα την αξία τους όλο αυτό το διάστημα.
Τερματισμός των εκνομων ενεργειών και μετά διάλογος διαμηνυει η Αθήνα…

Ο κος. Ακάρ δείχνει …συγκαταβατικός σ ότι αφορά τον διάλογο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Την ίδια στιγμή η Αθήνα ξεκαθαρίζει ότι διάλογος υπό καθεστώς απειλών και παραβιάσεων δεν μπορεί να σταθεί ή να ξεκινήσει.
Και από το Ελληνικό Επιτελείο σημειώνουν ότι αυτό το διάστημα που βρίσκεται σε εξέλιξη η Μουσουλμανική θρησκευτική εορτή, το Μπαϊράμι, μπορεί να πέφτει η ένταση των προκλητικών ενεργειών στο Αιγαίο, αλλά το αληθινό πρόσωπο της γείτονος και οι προθέσεις θα φανούν αμέσως μετά.

Ήδη πληροφορίες που επεξεργάζονται στο Επιτελείο κάνουν λόγο για επαναφορά της έντασης πριν την αυλαία του καλοκαιριού.
Κατά συνέπεια η Ελληνική πλευρά επειδή έχει “πάθει” κι έχει μάθει, δεν έχει πειστεί για τις προθέσεις διαλόγου και πτώσης της έντασης των έκνομων ενεργειών.

Άλλωστε οι αριθμοί των πράξεων αμφισβήτησης κυριαρχίας, οι υπερπτησεις δηλαδή, για πρώτη φορά έχουν φτάσει με δυσθεώρητα ύψη, αγγίζοντας τις 350.

Παράλληλα, οι ευθείες απειλές του Τούρκου προέδρου για τα σχέδια της Άγκυρας να φτάσει έως τέλους την πολιτική των κανονιοφόρων έχουν ενεργοποιήσει τους αισθητήρες του Ελληνικού Επιτελείου.
Γι’ αυτό ο στόλος παραμένει φρουρός του Αιγαίου…

Και εδώ Επιτελείς σημείωναν ότι και πάλι δικαιώνονται για την επιλογή τους να παραμείνουν ενισχυμένες σε αριθμούς οι μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο, με κύρια αποστολή την επιτήρηση για το μεταναστευτικό.

Άλλωστε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και οι Αμφίβιες δυνάμεις μόλις έπεσε το επίπεδο του συναγερμού μετά την πρόσφατη κρίση, έλαβαν εντολή όλη τους η προσοχή και οι επιφυλακές τους, να στραφούν και πάλι στις περιπολίες αποτροπής κατά της ασύμμετρης απειλής που διατηρεί η Άγκυρα στα Μικρασιατικά παράλια.

Ωστόσο ο ρόλος των Φρεγατών, Πυραυλακάτων, Κανονιοφόρων και υποβρυχίων του ΠΝ είναι πάντοτε διπλός σ ότι αφορά την παρουσία τους στο Αιγαίο.

Εκτός των υποβρυχίων κυνηγών που είναι οι φρουροί των κυριαρχικών δικαιωμάτων, οι μονάδες επιφάνειας έχουν τα μάτια τους στραμμένα στο μεταναστευτικό αλλά και στις παραβατικές πράξεις ή σε κάτι έκτακτο, όπως οι ξαφνικές “ορέξεις” για την κορύφωση της έντασης από την Τουρκική πλευρά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια