ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Με την πλάτη στον τοίχο ο Ερντογάν, υπόσχεται φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα…


Η Τουρκία ανακάλυψε ενεργειακά αποθέματα στην Μαύρη Θάλασσα, πιθανότατα φυσικό αέριο, δήλωσαν δυο πηγές με άμεση γνώση του θέματος, αναφέρει το Bloomberg.

Δυο αξιωματούχοι μίλησαν λίγο αφότου ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε να ανακοινώσει στους Τούρκους μερικά “καλά νέα” που θα οδηγήσουν το έθνος σε μια νέα εποχή. Στις ίδιες δηλώσεις υποσχέθηκε να συνεχίσει τις έρευνες στα νερά της Μεσογείου, γεγονός που τον έχει οδηγήσει σε αντιπαράθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το γραφείο του Τούρκου Προέδρου αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση, αναφέρει το Bloomberg. Το μέγεθος και το βάθος της ανακάλυψης, και το κατά πόσον θα είναι εφικτό να εξαχθούν, παραμένει ασαφές.

Ο υπουργός Ενεργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι το γεωτρύπανο Φατίχ έχει αρχίσει την εξερεύνηση στην λεγόμενη Tuna-1 ζώνη, η οποία βρίσκεται ανοιχτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας στην Μαύρη Θάλασσα.

Η ανακάλυψη, προσθέτει το Bloomberg, έρχεται σε μια στιγμή υψηλών εντάσεων με την Ελλάδα και την Κύπρο στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου η Τουρκία ψάχνει για αποθέματα πετρελαίου και αερίου στην αμφισβητούμενα ύδατα.

ΠΗΓΕΣ; Bloomberg, HELLAS JOURNAL

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια