ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Οι δυνάμεις που θα αναπτυχθούν στην Αεροναυτική Άσκηση “ΕΥΝΟΜΙΑ” στην θάλασσα και στον ουρανό της Ανατολικής Μεσογείου – Φωτογραφίες & βίντεο


Η Κύπρος, η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ιταλία προχωρούν σε νέα αεροναυτική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της Τετραμερούς Πρωτοβουλίας με την κωδική ονομασία “ΕΥΝΟΜΙΑ”.

Τα τέσσερα Ευρωπαϊκά Κράτη της Μεσογείου επιθυμούν να συνεισφέρουν με σκοπό μια ενισχυμένη, συλλογική, ναυτική παρουσία, που θα βασίζεται στην αμοιβαία κατανόηση, στο διάλογο και στη συνεργασία.

Σε αυτό το πλαίσιο σχεδιάστηκε από τα Υπουργεία Άμυνας και τα Στρατιωτικά Επιτελεία των 4
Χωρών η αρχική Δραστηριότητα σε τετραμερές επίπεδο. Η άσκηση θα υλοποιηθεί στο σε μεγάλη έκταση Νοτίως της Κύπρου και εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, από 26 μέχρι 28 Αυγούστου 2020 και θα συμπεριλαμβάνει μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων. Ανάμεσα σε άλλα θα διεξαχθούν κοινά ναυτικά γυμνάσια και ασκήσεις έρευνας διάσωσης, αλλά και αεροπορικές επιχειρήσεις με εμπλοκή των αντιαεροπορικών μέσων της Ε.Φ (Ενδεικτικά BUK M1-2)

Η Ιταλία συμμετέχει στην άσκηση με το Καταδρομικό κλάσης “Durand de la Penne” D560, η Ελλάδα με την Φρεγάτα “ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ” τύπου “S” και το οργανικό της ελικόπτερο καθώς και τα (3) μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 52+ Advanced τα οποία όπως σας ενημερώσαμε έχουν ήδη προσγειωθεί σε Αεροπορική Βάση “Ανδρέας Παπανδρέου” με πολλαπλά…

Η συνέχεια του άρθρου στο defenceredefined.com.cy

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια