ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Από την Αλεξανδρούπολη στην Ανατολική Μεσόγειο – Πλωτή βάση των ΗΠΑ Νότια του Καστελόριζου;


«Ησαφής τοποθέτηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία». Αυτό δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο

Μοναδικό θέμα συζήτησης με τον ενημερωμένο ήδη Μάικ Πομπέο, ήταν η πρόκληση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο που θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την στρατηγική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ, αλλά και όλους τους ενεργειακούς σχεδιασμούς στην περιοχή.

Οι ΗΠΑ τις επόμενες ημέρες θα στείλουν ένα σαφές μήνυμα όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά και τους συμμάχους της, Γερμανία – Ρωσία – Κίνα, ότι η περιοχή είναι υπό την προστασία των χωρών που επενδύουν στην περιοχή.

Η παρουσία μπορεί να αποκτήσει και μόνιμο χαρακτήρα σε συνεργασία με τις Ελληνικές δυνάμεις, κάτι που θα επισφραγίσει και την κυριαρχία της Ελλάδας. Μια ημέρα πριν, την άφιξη της πλωτής βάσης USS Hershel “Woody” Williams ανακοίνωσε ο Τζέφρι Πάιατ. «Θα τα πούμε σύντομα στην Ελλάδα» δηλώνει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Ελλάδα.

https://www.viadiplomacy.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια