ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Το ρωσικό νοσοκομείο αρνείται τη μεταφορά του Ναβάλνι στο Βερολίνο

Διαδηλώτρια στρην Αγία Πετρούπολη με πλακάτ που γράφει «Ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε». EPA/ANATOLY MALTSEV

Το νοσοκομείο στη Σιβηρία, όπου νοσηλεύεται ο αντιπαλος του Πούτιν Αλεξέι Ναβάλνι, αρνείται να επιτραπεί η μεταφορά του σε άλλη καλύτερα εξοπλισμένη εγκατάσταση, και ενώ το γερμανικό ασθενοφόρο αεροπλάνο που έχει σταλεί για να τον μεταφέρει στη Γερμανία έχει ήδη προσγειωθεί στην πόλη Ομσκ, σύμφωνα με ιστότοπο που παρακολουθεί τις πτήσεις.

Ο Ναβάλνι δίνει μάχη για τη ζωή του αφού ήπιε τσάι που οι σύμμαχοί του πιστεύουν πως περιείχε δηλητήριο. Οι γιατροί που τον θεραπεύουν σε νοσοκομείο της πόλης Ομσκ της Σιβηρίας δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει τη διάγνωση αυτή, όμως λένε πως είναι μία από τις εκδοχές που εξετάζουν.

Σύμφωνα με την Κίρα Γιάρμις, την εκπρόσωπο του Ναβάλνι, ο επικεφαλής γιατρός είπε σήμερα πως η κατάσταση του ρώσου αντιπολιτευόμενου είναι ασταθής και πως το νοσοκομείο θεωρεί πως η επιθυμία των συγγενών του να μετακινηθεί σε άλλη εγκατάσταση δεν είναι αρκετή για να δικαιολογήσει μια τέτοια μετακίνηση.

«Η απαγόρευση της μεταφοράς του Ναβάλνι είναι μια απόπειρα κατά της ζωής του που εκτελείται αυτή τη στιγμή από γιατρούς και τις δόλιες αρχές που την επέβαλαν», έγραψε η Γιάρμις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο μεταξύ, το «δεξί χέρι» του Ναβάλνι, ο Λεονίντ Βολκόφ, κατήγγειλε από την πλευρά του μια «πολιτική και όχι ιατρική απόφαση». «Περιμένουν να βγουν οι τοξίνες και να μην μπορούν να ανιχνευθούν στο σώμα. Δεν υπάρχει διάγνωση ούτε ανάλυση. Η ζωή του Αλεξέι βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο», έγραψε στο Twitter

Είναι σαφώς πιο ασφαλής μέσα σ’ ένα σύγχρονο αεροπλάνο απ’ ό,τι είναι στο νοσοκομείο στο Ομσκ, μεταφέρετέ τον το συντομότερο δυνατόν», τόνισε ο Βολκόφ.

Απίστευτες δικαιολογίες από τους γιατρούς

Ο επικεφαλής γιατρός (Αλεξάντρ Μουραχόφσκι) που επιβλέπει τον Ναβάλνι, δήλωσε πως υπάρχουν πέντε πιθανές διαγνώσεις για την κατάσταση του ασθενούς και πως τα αποτελέσματα των τεστ θα είναι διαθέσιμα μέσα σε δύο ημέρες. Αρνήθηκε πάντως να απαντήσει στην ερώτηση αν ο Ναβάλνι δηλητηριάσθηκε.

Πρόσθεσε επίσης ότι, πριν μπορέσει να συμβεί αυτό, θα πρέπει να λυθούν πολλά νομικά ζητήματα και ότι κορυφαίοι γιατροί έφθασαν αεροπορικώς από τη Μόσχα για να περιθάλψουν τον Ναβάλνι.
Με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ομσκ, Ρωσία

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια