ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μετά την κατακραυγή ζητά συγγνώμη για το σεξιστικό σχόλιο κατά Κεραμέως

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ανάγκασαν τον πρώην υπουργό Παιδείας να ζητήσει συγνώμη για το σεξιστικό σχόλιο κατά της Νίκης Κεραμέως.

Με νέα ανάρτησή του στο Facebook, ο Κώστας Γαβρόγλου παραδέχτηκε ότι επέδειξε απροσεξία και ότι έκανε μια ατυχή αναφορά σε γνωστό σεξιστικό στερεότυπο, όσον αφορά στο σχόλιό του για τα… μαθηματικά της Νίκης Κεραμέως και τον αριθμό των μαθητών που θα είναι στις τάξεις.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας έγραψε: «Σε μια προσπάθεια μου να στηλιτεύσω τη “δημιουργική στατιστική” της Υπουργού Παιδείας επέδειξα απροσεξία κάνοντας μια ατυχή αναφορά σε γνωστό σεξιστικό στερεότυπο. Κατανοώ ότι ακόμα και η απερίφραστη, από πλευράς μου, απόρριψη αυτού του στερεότυπου δεν αποτελεί δικαιολογία για την ακούσια αναπαραγωγή του. Λυπάμαι, πρωτίστως γι’ αυτή καθαυτή την αστοχία μου αλλά επίσης και για το γεγονός ότι έγινε η αφορμή για τον αποπροσανατολισμό και την υπονόμευση της απολύτως βάσιμης κριτικής που αξίζει στη δημιουργική στατιστική με την οποία αυτή η κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας ψάρι. Παρακαλώ πολύ θεωρήστε την από πλευράς μου αναφορά σε αυτό το στερεότυπο ως ομολογουμένως ατυχή».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια