ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μπιλ Γκέιτς για τις θεωρίες συνωμοσίας που τον εμπλέκουν: Κακός συνδυασμός social media και πανδημία

Για τις θεωρίες που τον εμφανίζουν να προωθεί εμβόλια τα οποία περιέχουν τεχνολογία γεωεντοπισμού για τον έλεγχο του πληθυσμού, ο Γκέιτς σχολίασε ότι οι άνθρωποι ψάχνουν για πολύ απλές εξηγήσεις ποιος είναι ο κακός

Φουντώνουν οι θεωρίες συνωμοσίας στην περίοδο της πανδημίας. Σε πολλές από αυτές που κυκλοφορούν πρωταγωνιστής είναι ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς.

«Άνθρωποι σαν και εμένα ή τον δρ. Φάουτσι γίνονται συχνά ο στόχος.
Το έξυπνο πράγμα που κάνουν οι συνωμοσιολόγοι είναι ότι μεταστρέφουν την ιστορία. Το ίδρυμα μας έχει δώσει περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε άλλον οργανισμό αγοράζοντας εμβόλια υπό κλινική δοκιμή για να σώσουμε ζωές. Το αντιστρέφουν και λένε ότι κερδίζουμε χρήματα και προσπαθούμε να σκοτώσουμε ανθρώπους με τα εμβόλια, ότι προσπαθώ να εφεύρω κάτι. Είναι αλήθεια, σχετιζόμαστε με τα εμβόλια αλλά αναστρέφουν την σύνδεση μας με αυτά», ξεκαθαρίζει μέσω βίντεο ο Μπιλ Γκέιτς.

Τα σχόλια και οι κοινοποιήσεις των ψευδών ισχυρισμών έχουν ξεπεράσει τις 900.000 ενώ, σύμφωνα με την εταιρεία Zignal Labs, τα πιο δημοφιλή δέκα βίντεο συνωμοσίας για τον Γκέιτς και την νόσο Covid-19, μετρούν ήδη πάνω από πέντε εκατομμύρια προβολές.

Για τις ανεδαφικές θεωρίες πως προωθεί τα εμβόλια που περιέχουν τεχνολογία γεωεντοπισμού για τον έλεγχο του πληθυσμού, ο Γκέιτς σχολίασε ότι τα κοινωνικά δίκτυα και η πανδημία είναι «κακός συνδυασμός».

«Οι άνθρωποι ψάχνουν για πολύ απλές εξηγήσεις, ποιος είναι ο κακός εδώ. Και σε μεγάλο βαθμό αυτό συνδέεται με την πολιτική, περισσότερο στις ΗΠΑ από άλλα μέρη. Φυσικά τα εμβόλια δεν ήταν δημοφιλή και πριν όλο αυτό ξεκινήσει», τόνισε, ενώ αναφερόμενος στο πλήθος αυτών των αναρτήσεων είπε πως τα νούμερα τού προκαλούν μεγάλη εντύπωση.

«Και δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που θα περίμενε κανείς να διαδίδουν τέτοιες θεωρίες», σχολίασε, ενώ προσέθεσε πως «εκπληκτικές εταιρείες» αναζητούν το εμβόλιο.

Ο Μπιλ Γκέιτς εξέφρασε την ελπίδα του πως οι θεωρίες συνωμοσίας θα υποχωρήσουν και η ανθρωπότητα θα κερδίσει από την ιστορία καινοτομίας.

Μπιλ Γκέιτς, Έλον Μασκ και Τζο Μπάιντεν έγιναν στόχοι χάκερ στο Twitter

Κακόβουλες επιθέσεις δέχθηκαν, πριν από λίγο καιρό, οι επίσημοι λογαριασμοί στο Twitter των δισεκατομμυριούχων Μπιλ Γκέιτς και Ελον Μάσκ από χάκερς, καθώς στους δύο λογαριασμούς αναρτήθηκαν ψευδή μηνύματα με τα οποία ζητούνταν δωρεές στο ψηφιακό νόμισμα bitcoin.

Οι αναρτήσεις στους δύο λογαριασμούς αφαιρέθηκαν αργότερα. Το Twitter, αλλά και η Tesla δεν σχολίασαν άμεσα την εξέλιξη αυτή.

Κακόβουλη επίθεση δέχθηκε και ο λογαριασμός στο Twitter του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ και υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.https://www.protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια