ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Το ηχητικό ντοκουμέντo με την απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών για την τραγωδία στο Μάτι


Ηχητικά ντοκουμέντα που φέρνει στο φως η Καθημερινή αποκαλύπτουν την απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών της τραγωδίας στο Μάτι.

Ο τότε αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ακούγεται να ζητάει απο τον αξιωματικό που έχει αναλάβει την πραγματογνωμοσύνη να θάψει στοιχεία απο την έρευνα.

«Εγώ δε σε βάζω ούτε να μπλέξεις ούτε τίποτα. Πέντε πραγματάκια γράψε από την εμπειρία σου. Εαν είναι ελλιπή στοιχεία στα αρχ... σου. Τι θα σου πει ο Εισαγγελέας; Τίποτα. Αυτά είχα, αυτά βρήκα, αυτά έβαλα» του λέει.

Και όλα αυτά, ισχυριζόμενος πως μεταφέρει εντολές από την τότε πολιτική ηγεσία: «Η υπουργός αυτό μου είπε. Κάλεσέ τον και πες του το. Μη γράψει για ευθύνες ανωτέρων. (…) Σε κάλεσα, λοιπόν και στά’ πα. Για να ξυπνήσεις».
Οι συνέπειες εάν δεν συμμορφωθεί; Δυσμενής μετάθεση και δικαστήρια ως κατηγορούμενος που θα κρατήσουν χρόνια. «Εαν γράψεις για ευθύνες ανωτέρων σου, όλοι θα μαζευτούμε και θα σε σκίσουμε» του ξεκαθαρίζει.


Για να τον πείσει πως οι απειλές γίνονται πράξη, κάνει μια συγκλονιστική αποκάλυψη για το τι κρυβόταν πίσω από δύο παλαίοτερες πυρκαγιές στα Κύθηρα και τη Μάνη: Επιχειρησιακές δολοπλοκίες που έχουν βάλει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.Το πρωτοσέλιδο της Καθημερινής της Κυριακής:


Η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε μέσω twitter στις αποκαλύψεις, διαψεύδοντας ότι υπήρξε οποιαδήποτε παρέμβαση στις έρευνες:περισσότερα εδώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια